SJAJAN POSAO CRVENE ZVEZDE! Kosta Nedeljković produžio ugovor sa klubom

Supertalentovani desni bek Kosta Nedeljković je u službenim prostorijama stadiona “Rajko Mitić” u društvu predsednika Crvene zvezde - Svetozara Mijailovića i sportskog direktora Mitra Mrkele produžio ugovor sa klubom do 2026. godine.

- Produžio sam ugovor sa voljenim klubom i osećam se fantastično! Sanjao sam i maštao o ovome kao dečak. Međutim, neću se opustiti jer smatram da je produžetak ugovora samo podstrek za naporan rad koji tek sledi. Hvala čelnim ljudima u klubu na ukazanom poverenju, daću sve od sebe kako bih ispunio njihova, ali i lična očekivanja - rekao je Kosta Nedeljković i nastavio:

- Vetar u leđa koji sam dobio kroz intenzivne treninge tokom priprema mi mnogo znači, siguran sam da je odličan period iza mene. Zadovoljan sam radom na pripremama i smatram da sam se nametnuo novom šefu stručnog štaba Baraku Baharu. Očekivao sam da ću se pokazati u pozitivnom svetlu tokom priprema, a samopouzdanje koje posedujem me uvek primorava da idem napred. Snovi su i dalje tu, želim da debitujem prvo na Marakani, potom da zabeležim što više nastupa i ostavim dubok trag u Zvezdi. Porodica je moja podrška, roditelji uz brata i sestru su uvek tu za mene.

Veliko zadovoljstvo usled novog potpisa Koste Nedeljkovića je iskazao i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Izuzetno je značajno za Crvenu zvezdu kada dete koje je poniklo u našoj Omladinskoj školi ostavi odličan utisak, prvo u Grafičaru tokom prethodne sezone, a potom i na pripremama u seniorskom timu Zvezde na Zlatiboru i u Rusiji, te produži ugovor sa Crvenom zvezdom. Kosta Nedeljeković je talentovan momak, veoma brzo napreduje, tokom prethodnih šest meseci se sjajno adaptirao na igru sa starijim rivalima, a takođe je i na utakmicama u prvom timu Zvezde ostavio odličan utisak - rekao je Mitar Mrkela i dodao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Siguran sam da je Nedeljković budućnost Crvene zvezde. Novi trener Barak Bahar je izuzetno zahtevan i precizan kada je u pitanju realizacija zadatih ciljeva. Kosta se veoma brzo snašao, uz to poseduje sjajne atletske sposobnosti, brzinu i izdržljivost. Verujem da uz još malo rutine može da izraste u vrhunskog desnog beka, ta pozicija je deficitarna i veoma je teško naći fudbalera takvog profila. Ukoliko uspete u tome cifre koje se traže su neverovatne. Najvažnije je da je Kosta stigao iz Omladinske škole Crvene zvezde, te da na toj poziciji imamo pravog igrača.

Kosta Nedeljković rođen je 16. decembra 2005. godine u Smederevu i prošao je sve mlađe kategorije kluba. Kompletnu karijeru je gradio kraj desne aut linije, gde se profilisao kao standardan i pouzdan defanzivac na poziciji desnog beka. Stasavajući u Omladinskoj školi Crvene zvezde, uporedno je nosio dres svih juniorskih selekcija reprezentacije Srbije. Prethodne takmičarske godine je bio predvodnik omladinaca u Ligi šampiona za mlade, dok je poslednjih šest meseci proveo u razvojnom timu Zvezde igrajući seniorski fudbal.

Impresivne partije su ga preporučile da postane deo prvog tima Crvene zvezde, dok je odmah na početku priprema prvo na Zlatiboru, a potom i u Rusiji pokazao vanserijski talenat koji je odmah uočio stručni štab kluba na čelu sa izraelskim stručnjakom Barakom Baharom. Zvezdino dete se obavezalo na vernost crveno-belim bojama do 2026. godine i sigurni smo da će predstavljati veliko pojačanje za klub u svim narednim izazovima.

Kurir sport