Simonović: Čović čini čuda sa Zvezdom

U razgovoru za Sport klub, reprezentativac Srbije Marko Simonović prisetio se perioda provedenog u crveno-belom dresu, prokomentarisao je razvojni put Crvene zvezde od dolaska Nebojše Čovića na čelo kluba, govorio je o fenomenalnom timskom duhu koji krasi reprezentaciju Srbije iz godinu u godinu, a RSB vam prenosi intervju u celosti.

„Od kada je predsednik Čović došao u Crvenu zvezdu, počeo je da radi posao koji radi i dan danas, a to je da pravi stabilan klub koji će biti zdrav, trajati godinama i praviti rezultate. Ali, kao što znate, u sportu ništa ne može preko noći. Tako smo mi druge godine od dolaska predsednika Čovića, što je bila moja prva godina u Zvezdi, počeli polako da gradimo taj tim i iz godine u godinu rasli. Sada smo potpuno preuzeli dominaciju u regionu i čak i na evropskom nivou pravili ozbiljne rezultate“, istakao je Simonović i dodao:

„Zvezda funkcioniše sjajno i gospodin Čović zaista odličan i sjajan posao sa Crvenom zvezdom. Verujte mi, to što on radi na granici je čuda. Tih prvih par godina bilo je jako teško i upravi i treneru da postave klub na zdrave osnove. Imali ste Partizan koji je dominira godinama. Tada je Zvezda počela, pojavljuje se, prevelik pritisak, prevelika euforija, očekivanja. Partizan je bio dominantan jednu deceniju i promena nije mogla odjednom da se desi, mora da prođe neko vreme. Jednostavno ne može da se pojavi ekipa, koja će da dâ novac i da bude prva. Mora da prođe neko vreme da se to pročisti. Tako je i bilo. Godinu, dve, već se osvojio poneki Kup, neki trofej, da bi se treće godine preuzeo primat“.

O sve boljoj atmosferi u nacionalnom timu, u kome svako zna svoju ulogu, rekao je:

„To je odavno tako postavljeno. Od dolaska Saleta već u prvih mesec dana smo gradili timski duh i polako su se uloge u timu definisale. Znalo se ko šta radi. Svako naredno okupljanje je bilo sve jasnije i tačno se znalo ko šta može, ko šta radi, ko je kakav momak. Kao ekipa ne dozvoljavamo svakome da uđe unutra i da pokvari to naše što imamo, a ne može niko ni da izađe tek tako i da bude deo nekog spoljašnjeg sveta koji možda nije dobar za tim“.

RSB, Photo: Redstarbelgrade