Simanić otkrio zašto nije uspeo u Zvezdi: “Dončić nije bio bolji od nas, igrao sam protiv njega”

Bez cenzure.

Krilni centar Mege Boriša Simanić pruža odlične partije u ABA ligi, a u intervjuu za Mozzart sport objasnio je zbog čega nije iskazao sav potencijal u Crvenoj zvezdi.

Simanić je dobio šansu u prvom timu crveno-belih još pre pet sezona kada je na evroligaškom debiju protiv Reala u Madridu pokazao da je nebrušeni biser.

Međutim, samo je pod komandom Milana Tomića imao značajnu ulogu u klubu sa Malog Kalemegdana.

- Znam da je Luka Dončić ušao samo na deset minuta i postigao je jednu trojku. Nije bio na radaru toliko, tek posle su ga bacili u vatru i on je eksplodirao. Igrao sam protiv njega i u završnici juniorske Evrolige. Ništa u tom trenutku nije bio posebno u odnosu na nas, ali eto dokle je dogurao – prisetio se Simanić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zna razloge zbog kojih nije uspeo u Crvenoj zvezdi.

- Jednostavno događalo se da odigram nekoliko utakmica dobro, pa da onda uopšte ne igram. Mislim da sam mogao da dobijem malo veću šansu. Sigurno da ima do svakoga po nešto. Postojala je nekad i blokada, jer sam znao da je moguće da ću napustiti igru posle samo jednog uzetog šuta, ako ne pogodim. Nije se sve poklopilo, a sada sam našao svoj put i mislim da sam tamo gde treba. Naravno, ostaje žal što nisam ostvario u Zvezdi sve što se očekivalo i što sam želeo.

Bilo je i do trenera...

- Mislim da bi cela situacija u klubu, ne samo za mene, nego za ceo tim, bila bolja da smo ostvarili određeni kontinuitet sa jednim trenerom. Bio je Radonjić, pa Tomić, Šakota, Obradović, pa ponovo Radonjić. Nije bilo lako privikavanje, pogotovo za mlade igrače – objasnio je Simanić.

Srbijadanas