Selektor Portugala otkrio GLAVNI razlog zašto su izgubili od Srbije i šta je rekao Ronaldu dok je plakao

Fernando Santoš ističe da će ispraviti greške iz meča sa Orlovima i da će pronaći rešenje da Portugaliju odvede na Svetsko prvenstvo

Selektor portugalske reprezentacije Fernando Santoš dao je prvi intervju nakon neuspeha u kvalifikacijama, gde je njegova ekipa poražena od Srbije sa 2:1 u Lisabonu u odlučujućem meču za direktan plasman u Katar.

Tako će Ronaldo i ekipa sada u pakao baraža, gde se može desiti čak i da igraju direktan duel sa Italijom, ukoliko ih žreb spoji u finalu, pošto će u polufinalu oba tima biti nosioci.

Santoš je za portugalsku televiziju istakao da je njegov tim imao mnogo oscilacija od 2018. godine, kao i da je došla nova generacija fudbalera sa drugim karakteristikama, zbog čega je promenjena i formacija.

Bilo je dosta oscilacija od 2018. godine. Postoji nova generacija igrača sa drugačijim karakteristikama. Prestali smo da igramo 4-4-2 i prešli na 4-3-3. Bilo je i padova, ali ovaj tim je već uradio dobre stvari u 2020. u Ligi Nacija i dve godine pre ovi igrači su osvojili Ligu Nacija. Ali, zaista smo imali dve loše utakmice protiv Nemačke. A ovo protiv Srbije je možda i naša najgora utakmica ikada. Sa Irskom je bilo drugačije jer smo igrači s timom koji nikada nije igrao zajedno - rekao je Santoš u intervjuu za TV Žornal 8.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Preuzeo je Santoš odgovornost i brani igrače.

- Igrači su imali koncentraciju i stav, ali plan nije uspeo i ideje za igru su moja odgovornost.

Kao jedan od glavnih razloga poraza ističe da je Portugalija uvek u problemu kada igra sa timovima koji igraju sa tri štopera u odbrani.

Kad god se suočimo sa timovima koji igraju sa četiri defanzivca, to se ne primećuje, ali kada igramo protiv ekipa koje imaju tri štopera, uvek osećamo poteškoće. Bilo je to sa Belgijom, sa Švajcarskom, uvek smo imali poteškoća da pritisnemo visoko i dobijemo loptu. Ali ja ću uspeti to da rešim i postavim igrače na način da iskažu svoj kvalitet, bez obzira na reprezentaciju koja nam dođe na žrebu.

Na TV ekranima je delovalo da je na kraju meča ušao u verbalnu raspravu sa Kristijanom Ronaldom, a sada je otkrio i šta mu je tačno rekao.

Kada se meč završio, razočaranje je bilo totalno i zamislite samo kako je bilo igračima. Otišao sam na teren, jer nisam mogao da pobegnem u svlačionicu. Kada sam prošao pored Ronalda, bio je pored srpskog fudbalera i rekao sam mu. "Da nisu postigli gol, ti bi se smejao, jer ti si pravi" - objasnio je Santoš, mada sudeći po gestikulacijama Ronalda, deluje da ga je to dodatno iznerviralo.Play Video2:53

(Telegraf.rs)