Seku Sanogo dobija 4.000.000 evra a nije od Zvezde! Evo i zašto

Mnogo razloga za osmeh na licu igrača iz Obale Slonovače

Seku Sanogo, fudbaler Crvene zvezde, uskoro će postati milioner. Posle nekoliko godina suđenja sa bivšim klubom Al Itihadom, Arbitražni sud FIFA presudio je u njegovu korist.

Arapski mediji pišu da je FIFA naložila Al Itihadu da fudbaleru iz Obale Slonovače isplati 725.000 evra na osnovu zaostalih plata.

Uz to, klub iz Saudijske Arabije moraće Sanogu da isplati i zaostale primanja kao i 3.650.000 evra kao nadoknadu za jednostrano i bespravno raskidanje ugovora. Ukupno 4.375.000 evra!

Klub iz Džede mogao bi da se nađe u ozbiljnim problemima ukoliko Seku Sanogu ne isplati sva dugovanja u zadatom roku koji mu je preporučila FIFA, a to je 45 dana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U protivnom ako Al Itihad odbije da plati ili prekorači rok, prva kazna koju će dobiti od strane FIFA biće zabrana dovođenja pojačanja u tri sledeća prelazna roka.

Ukoliko se i tada ogluše na odluke suda, kazne će biti daleko rigoroznije. To bi moglo da napravi ozbiljne probleme klubu, jer su trenutno prvi u šampionatu Saudijske Arabije.

Seku Sanogo stigao je u Al Itihad kao veliko pojačanje 2019. godine iz švajcarskog Jang Bojsa.

Međutim, tada su nastali problemi na relaciji fudbaler - uprava i on je prešao u Crvenu zvezdu, u zimu 2020. na pozajmicu.

Posle raskida sa klubom iz Džede, Seku Sanogo je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom do juna 2023. godine.

Kurir sport