SEĆATE LI SE!? Živeo je za ovu utakmicu a umro je dan pre…

U nedelju će se u Ivanjici odigrati utakmica između Javora i Crvene zvezde koja će mnoge podestiti na sada već davnu 2002. godinu kada su se  prvi put u zvaničnom takmičenju sastala su ova dva kluba.

Bio je to fudbalski praznik za Ivanjicu. Jedan čovek se posebo radovao ovom susretu, poznati specijalista ortopedske hirurgije Branko Nešović.

Rođeni Ivanjičanin često je u javnost iznosio svoju žarku želju da se u prvenstvu sastanu njegove dve velike ljubavi,  Javor i Crvena Zvezda. I konačno ostvarenje sna usledilo je 2002. godine. Stigao je Branko u Ivanjicu dva dana pre utakmice pun ushićenja i sreće. Sastao se sa svojim prijateljima iz mladosti a osmeh mu nije silazio sa lica.

-Tako sam srećan, ostvario mi se san – pričao je  Branko svojim prijateljima.

Veče pred utakmicu Branko je bio kod prijatelja na večeri. Naravno,najviše se pričalo o  utakmici. Raspoloženje je bilo na nivou a Branko je blistao od sreće. U jednom trenutku njemu je naglo pozlilo, od silnog uzbuđenja Brankovo srce nije izdržalo. Umro je u 72. godini, dan pred utakmicu za koju je živeo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Branko je rođen u Ivanjici i kao sva deca u to vreme pikao je fudbal ali prava opsesija bila mu je  violina. Maštao je da sa ovim instrumentom napravi karijeru. Ipak jedan nestašluk njegovih drugova odvojio je Branka od  muzike i usmerio ka fudbalu. Tokom priredbe  u hotelu ‘’Moravica’’ Branko je imao solo tačku na violini. I dok je čekao nastup, njegovi najbolji drugari su mu raštimovali violinu.

Kada je izašao na binu i počeo da svira, začulo se samo pijukanje instrumenta a salom se prolomio smeh. Branko je postiđen pobegao i od tada više nije uzimao violinu u ruke. Okrenuo se fudbalu gde je napravio solidnu karijeru. Kada je otišao u Beograd na studije medecine postao je član Crvene Zvezde. Igrao je fudbal i uporedo studirao. Za Crvenu Zvezdu odigrao je preko 200 utakmica. Po završetku studija zaposlio se u Ortopedskoj klinici na Banjici ali nije ostavio fudbal. Godinama se brinuo o zdravlju fudbalera Crvene Zvezde i bio izuzetno omiljen među igračima.

I Ivanjičani su ga mnogo voleli. Kao lekar bio je omiljen u ovoj varoši a sam se radovao kada može pomoći svojim sugrađanima. Primao ih je raširenih ruku i uvek se raspitivao šta ima novo u njegovoj Ivanjici. Pamti se i anegdota kada su iz Javora odveli fudbalera na pregled kod Branka a on pregledajući ga ustanovio je da ima vodu u kolenu.

-Doktore,ti nemaš pojma. Ja vodu nikad ne pijem i to može da bude samo pivo  ili špricer u kolenu.rekao je ovaj fudbaler.

Inače, u nedelju kada igrači Javora i Crvene Zvezde budu igrali meč, oni Ivanjičani koji su poznavali doktora Nešovića setiće se sa tugom što nije među nama, ovog velikog stručnjaka a iznad svega velikog čoveka.

autor teksta: Raško Nešovanović INFOLIGA.RS