SEĆATE LI SE NJEGA? „Bilo je ludo!“ Imao je šta da kaže i o Srbima

Setio se kako je to bilo igrati Večiti derbi

Segundo Kastiljo je jedan od retkih stranaca koji je uspeo da istavi dubok trag u Crvenoj zvezdi i navijači ga se rado sećaju.

Ekvadorac nije neko ko često govori za medije i ne možemo da se setimo kada je poslednji put razgovarao o svom boravku u Beogradu.

Sada se oglasio, u intervjuu za El Universio iz svoje rodne zemlje.

Setio se kako je to bilo igrati Večiti derbi.

- Vatrogasci su morali da gase baklje koje su zapaljene na tribinama. Bilo je ludo. Ljudi tamo sa velikom strašću doživljavaju fudbal. Imao sam više dobrih nego loših iskustva sa derbija. Posle utakmice, ako pobediš ostaješ pola sata posle meča dok rival ne ode. Ako izgubiš onda ostaješ sat i po. To je bilo ozbiljno - rekao je nekadašnji vezista.

Pre Crvene zvezde je igrao za Espoli i Nasional, a nakon toga u Evertonu i Vulverhemptonu. Potpom je nosio dres Deportivo Kita, Pačuke, Pueble, Al Hilala, Doradosa i Barselone iz Gvajakila, a sada je pod ugovorom sa Gvajakil Sitijem.

- Svuda mi je bilo dobro. Titule sam osvajao skoro svuda, pa su mi ostale lepe uspomene. Dve titule sa Nasionalom, dve sa Crvenom zvezdom, dve sa Doradosom... Imao sam dobru sezonu sa Deportivo Kitom, gde sam otišao na polusezoni, a ekipa kasnije osvojila šampionat. Sa Al Hilalom smo imali sjajanu sezonu, ostali smo na bod od titule. Dobro je bilo i u Pačuki i Evertonu. Sada sam u Gvajakilu, imali smo odličan start sezone - rekao je Kastiljo.

Espreso