Sećate li se Ebisilija!? Borio sa depresijom posle napuštanja Zvezde, ugojio se 100 kg

Jako težak put je prevalio fudbaler Lorenco Ebislio posle odlaska iz Zvezde

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Lorenco Ebisilio nedavno je pronašao novi klub. On će igrati za kiparski Ahironas u drugoj ligi tamošnjeg šampionata, te će tako pokušati da oživi svoju karijeru.

Ono što niko nije znao o njemu, jeste činjenica da se dugo borio sa depresijom, pa bi ovo moglo da bude njegovo "svetlo na kraju tunela".

Ebisilio je igrao u Zvezdi u onoj sezoni kada su crveno beli uspeli po prvi put da dođu do grupne faze Lige šampiona, pa je zbog toga kod navijača ostao i u lepom sećanju, jer ipak, imao je nekoliko sasvim pristojnih i skromnih utakmica. Posle Zvezde, dugo je lutao, usledila je borba sa depresijom, ali i viškom kilograma, što je on otkrio u intervjuu za "Vetbal Internašnal".

Dugo sam se borio sa depresijom. Nisam mogao da izađem iz te 'crne rupe' - započeo je holandski fudbaler svoj intervju, da bi ipak odlučio da probleme zadrži za sebe.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Mnogo toga se desilo, ali ne bih voleo da povredim i ostale, pa radije neću pričati o njima.

Ebisilio nije imao klub skoro dve godine, a za to vreme je samo jeo i dobijao na kilaži što je predstavljalo ogroman problem. Sa svojom visinom od 176 centimetara, imao je skoro 100 kilograma, pa nije ni čudo zašto nije mogao da uđe u formu i izbori se za ugovor u nekom od klubova širom sveta.ADVERTISING

Hrana je činila da se osećam dobro, radio sam i druge stvari da bih se osetio srećnim - aludirao je Ebisilio i na činjenicu da se često napijao kako bi osetio "sreću".

Porodica i prijatelji fudbaleri su intervenisali, pokušali su da ga motivišu i podstakli su ga da ode kod psihijatra, što je urodilo plodoom, jer se posle razgovora Ebisilio konačno pogledao u ogledalo i odlučio da je vreme za promene. Počeo je da radi sa Ivanom Redanom i polako se vratio u takmičarsku formu.

Nije bilo lako na početku, pokušavali su njih dvojica da povrate Ebesilija, da mu makar naprave prostor za novu priliku.

- Radili smo zajedno, ali depresija je i dalje bila prisutna. Jednom sam presekao i rekao sebi 'to je to, moraćemo drugačije' - ističe Ebisilio, koji je uspeo da povrati svoju kilažu i sada je na samo tri kilograma od "idealne" fizičke mase.

U svojoj karijeri, Ebisilio je igrao za brojne klubove, dok je bio polaznik čuvene Ajaksove škole fudbala. Igrao je za Apoel, Metalurg, Kabalu, Mordoviju, Anži, Jubilo Javatu... Da bi svoju sreću sada potražio na Kipru, gde je i stekao afirmaciju igrajući za Apoel

Telegraf.rs