Sećanje bivšeg trenera Zvezde na debi Jovića

Stojanović o odluci od pre šest godina da Jovića "gurne u vatru"

Nedavni razgovor sa Slavišom Stojanovićem, trenerom Crvene zvezde u sezoni 2013/14, bio je idealan povod i da se dotaknemo Luke Jovića koji je u crveno-belom debitovao baš kod slovenačkog stručnjaka!

Bio je to kraj maja 2014. godine, kada je Zvezda gostovala Vojvodini i odigrala 3:3 - uz Jovićev pogodak nekoliko trenutaka pošto je ušao u igru.

Sada, šest godina kasnije, Jović je igrač velikog Reala.

Drago mi je zbog njega. Na temu Luke Jovića sam imao bezbroj intervjua, što se tiče inostranih medija. Drago mi je što je tu gde jeste. Imao je jedan težak period, ali to je veliki klub. Samo da se poslože kockice i njemu i klubu, on svima može da pokaže tu svoju genijalnost u zavšrnici. On je tu, kako da kažem, "killer instinct" - rekao je Stojanović za Telegraf.

Slovenac se dotakao i tog perioda kada su Jović i ekipa mlađih igrača "kucali na vrata" prvog tima.

On je ceo prolećni deo, zajedno sa tom garniturom mladih igrača (Grujić, Ristić, Jovanović, Rajković), bio kod nas na gtreningu. Igralči su ponedeljkom utakmice za B tim. Bilo je samo pitanje vremena kad ću da ih stavim. Naravno, borba za titulu gde nijedna greška nije smela da se napravi, jer ko pogreši gubi prvenstvo, malo je sve to odložilo.

Ali bili su tu sa nama i samo je bilo pitanje koga ću prvog da stavim. Neki su tada imali i povrede, nisu mogli, a bili su planirani, a Jović je na kraju ušao i pogodio posle pet minuta za bod protiv Vojvodine. Nisam hteo ni tu utakmicu da izgubim, iako se pre tog meča u danima slavila titula.

(Telegraf.rs)