SAZNAJEMO! Zvezda se još na zimu dogovorila sa štoperom BORDOA!

Očekuje se završetak transfera u toku radne sedmice

Kroz pravi rolerkoster morali su da prođu članovi sportskog sektora Crvene zvezde posle saznanja da će ostati bez najuticajnijeg igrača defanzivne linije iz prošle sezone Nemanje Milunovića. 

Iskusni štoper u petak veče je saopštio nadređenima da neće potpisati novi ugovor sa srpskim šampinom, a samo dan kasnije otputovao je u Alanju i obavezao se na dvogodišnju saradnju tamošnjem ligašu...

Transfer Nemanje Milunovića ostavio je ogromnu rupu u defanzivnom redu Dejana Stankovića i poremetio razmišljanja Zvezdinih čelnika kada je reč o Srđanu Babiću.

Do subote su na Marakani bili odlučni u stavu da prihvate ponudu Brage za visokog Banjalučanina vrednu 1,3 miliona evra i 10 posto od naredne prodaje.

Međutim, Babić se namnnetnuo kao logična alternativa za Nemanju Milunovića, reč je o identičnom tipu štopera... Sa druge strane,  kako se može čuti Babić bi radije ostao u Portugaliji, pošto se odlično pokazao u Primeiri.

Dovoljno za novo vaganje u Ljutice Bogdana i pretraživanje kvalitetnih defanzivaca sa srpskim pasošem.

Bio je to izbor sa samo jednim realnim rešenjem, Vukašinom Jovanovićem. Bivši mladi reprezentativac naše zemlje slobodan je u izboru nove sredine posle rastanka sa Bordoom. Pojedine informacije govore da i Dejan Stanković ima želju da sarađuje sa defanzivcem ovenčanim zlatnom medaljom sa Mundijita 2015. godine.

Zvezda pušta Babića i dovodi novog domaćeg štopera, Jovanović blizu povratka na Marakanu

Takođe, Crvena zvezda je još zimus, dakle pre šest meseci, bila u pregovorima sa rođenim Beograđaninom rođenim 1996. godine. Tada je rukovodstvo crveno-belih želelo da iskoristi slabiju minutažu Vukašina Jovanovića u Bordou i po pristupačnim uslovima ga vrati u matični klub. Na kraju je ta solucija propala, ali je Vukašin Jovanović postigao dogovor sa rukovodstvom Crvene zvezde o uslovima saradnje.

Navodno, Crvena zvezda je tada Jovanoviću ponudila ugovor na tri godine, definisala godišnja primanja i potencijalne premije za timske i individulane uslove. Taj preliminarni dogovor trebalo bi da bude ispoštovtan ovog leta. Možda već u toku naredne sedmice...

Očekuje se da vrlo brzo Vukašin Jovanović dobije poziv sa najvišeg mesta u Ljutice Bogdana, kako bi počeo drugi mandat u matičnom klubu. Trener Dejan Stanković bi trebalo da ga ima već na prozivci za narednu sezonu, i sasvim dovoljno vremena da ga uklopi u novi sastav odbrane, koji će predvoditi Aleksandar Dragović.

Jovanović je sa Marakane otišao na zimu 2016. godine u Zenit za 2.000.000 evra. U Sankt Peterburgu je zabeležio 25 nastupa i postigao jedan gol, a u januaru 2017. godine je otišao na pozajmicu u Bordo, posle koje je otkupljen za 3.000.000 evra.

Francusku je napustio posle 55 odigranih mečeva, ali i bez minuta na terenu u poslednjoj sezoni, pa bi povratak na Marakanu mogao da mu bude od ogromnog značaja da se ponovo uzdigne u karijeri.

Mozzartsport