SAZNAJEMO! Najveće su šanse da Srbija izvuče ove zemlje na svetskom u Kataru

Najmanja je verovatnoća da Orlovi iz četvrtog šešira dobiju pobednika preostalog baraža iz Evrope

Kako se bliži žreb za Mundijal u Kataru, koji je na programu 1. aprila od 18 časova, tako mnogi fudbalski zaljubljenici prave i kalkulacije, ko s kim može u grupu, koja je najlakša, a koja najteža grupa za njihvov tim.

Telegraf je takođe odradio simulaciju potencijalno najteže i najlakše grupe za naš tim, a sada smo dobili i matematičke podatke koji su procentualno najverovatniji rivali Orlova u grupi.

Na osnovu 100.000 simulacija, Francuz Žulijen Gujon, koji živi u Njujorku, koji je matematičar i veliki ljubitelj sporta, napravio je kalkulaciju koji su najverovatniji rivali Srbije, kao i ostalih rivala pred žreb u Dohi.

Logično, najmanje procenata imaju evropske ekipe, pošto ih ima najviše, a ujedno je i Srbija sa Starog kontinenta.

Sa druge strane, najveće šanse su da dobijemo rivala iz Azije ili Južne Amerike iz prvog šešira, iz drugog su to ekipe SAD, Meksiko i Urugvaj, dok je iz četvrtog najveća šansa da izvučemo Saudijsku Arabiju ili afričke reprezentacije.

Kada se pogledaju sve ekipe, Saudijska Arabija ima najveće šanse da bude izvučena sa Srbijom - 22,2 odsto. Zatim sledi SAD sa 20,9 odsto, pa Katar i Meksiko sa po 20,7 odsto.

Ono što je važno napomenuti, ukoliko bi Srbija iz prvog šešira izvukla Katar, onda ne bi bilo moguće da iz četvrtog izvuče Saudijsku Arabiju, pa bi onda značajno skočili procenti na afričke ekipe - Ganu i Kamerun kada je u pitanju poslednji četvrti šešir.

Velike su šanse i da izvučemo neku od najjačih reprezentacija iz Južne Amerike - Argentina je 20,5 odsto, a Brazil 20,4.

Urugvaj i Kamerun se takođe visoko kotiraju sa 19 odsto, dok je šansa da se ukrstimo sa Ganom 18.9 odsto.

U domenu "srednje kategorije" nalaze se Kanada (9,9 odsto), Kostarika ili Novi Zeland (9,9 odsto) i Peru - Australija/UAE (9,5 odsto).

Kada su evropske reprezentacije u pitanju, one su približne po procentima, najveće šanse su da izvučemo Holandiju (8 odsto), Danska, Hrvatska i Nemačka su 7,9 odsto, ostale su uglavnom 7,8 ili 7,7 dok je na Špance šansa 7,5 odsto.

Ubedljivo su najmanje šanse da za rivala dobijemo pobednika evropskog baraža, gde se sastaju Vels sa pobednikom meča Škotska - Ukrajina, a tu je procenat 3,6 odsto.

Napišite nam u komentaru i sastav grupe koju biste vi najviše voleli da izvučemo:

(Telegraf.rs)