Savršen debi Kokoškova: Srbija lako sa Fincima

Najbolji košarkaši Srbije pobedom su startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine, u velikom stilu su “pregazili” Finsku kao gosti 80:58 na debiju novog selektora Igora Kokoškova, kao i nekolicine novajlija kojima je pomoćni trener Kingsa ukazao šansu u četvrtak uveče.

(Telegraf.rs)

TOK MEČA

4/4

35. minut – Efektni poeni, prvi u seniorskom dresu reprezentacije postigao je Ilić, za vođstvo Srbije 71:44. Evo poena i za Trifunovića, i njegovi debitantski za reprezentaciju Srbije!

33. minut – Rutinira Srbija posao u poslednjoj četvrtini, vodimo 64:40 posle trojke Rebića koga je “ekstra pasom” poslužio Veličković. U narednom napadu Raduljica je bio precizan sa poludistance… Finci deluju razbijeno.

3/4

30. minut – Sjajan period meča za naš tim, potpuno vladaju situacijom košarkaši Srbije, otud i najubedljivije vođstvo na utakmici – 60:35! Lagano je Kravić pronašao rešenje kroz pukotinu u odbrani Finaca, vezao četiri poena.

26. minut – Odbili su naši košarkaši najveći nalet Finaca na utakmici, trojka Zagorca je i te kako doprinelea tome. Raduljica je nerešiv problem za svoje čuvare, maksimalno koristi naš centar situacije u reketu. Niže poene sa penala naš centar, ukupno ima 15 na svom kontu. Upisoa se u nastavku i Avramović, za siguran beg na 49:32.

23. minut – Skoro tri minuta Srbija bez koša u nastavku. Prekida “prazan hod”, a ko bi drugi, nego Raduljica. Fauliran je na polaganju, pogodio je jedno bacanje. Vilson je jedini strelac za Fince u nastavku. Vodimo 38:26. Lindbom je pogodio “dugu dvojku”, Jaramaz na drugoj strani zasrljao i napravio faul. Daleko bolja igra domaćeg tima u nastavku. Kokoškov uvodi Avramovića i Zagorca, želi promenu ritma.

2/4 – 24:37

20. minut – Probudili su se Finci, njihova mini-serija 6:1 uz vezane trojke Lindboma i Madsona, ali nije to veća pretnja po Srbiju koja ide na veliki odmor sa lepih 13 poena prednosti.

18. minut – Finci dugo bez koša, gotovo četiri minuta. Kravić je imao sjajni sekvencu pod našim košem, udario je dve sjajne rampe Karlu Lidbomu. Nema lakih poena! U nastavku akcije Simonović je fauliran u šutu za tri, bio je miran sa penala, za novo najveće vođstvo Srbije – 34:15!

17. minut – Jaramaz i Simonović su iskreirali akciju, Raduljica je imao “mis meč” koji je lagano rešio, postigao svoj 10. poen, za vođstvo Srbije 27:15!

15. minut – Jaramaz nije poentirao iz komplikovane pozicije, ali nisu ni Finci koji naspram sebe imaju zaista jaku i pokretljivu odbranu Srbije. Samo 15 poena dozvolio je naš tim za isto toliko minuta!

12. minut – Raduljica nastavlja da “rešeta”, pogodio je i sa poludistance naš centar, za najveću prednost našeg tima (23:12). Osam poena Raduljice, sedam ima Zagorac.

1/4 – 10:19

10. minut – Poentira i naš plej Nikola Rebić, uz faul, iskoristio je i dodatno bacanje.

8. minut – Trojku je pogodio Zagorac, evo i njegovog doprinosa, nadovezao se Avramović poenima iz tranzicije, posle solo akcije. Vodi Srbija 16:8, smanjuju Finci preko Matija Nutinena.

5. minut – Raduljici nema ko da parira u reketu, sedam poena postigao je naš centar. Dominiramo u skoku, otud i rezultatska prevaga na našoj strani – 9:4

2. minut – Otvorili smo meč trojkom, Dejan Todorović je bio precizan, Raduljica je pokupio skok i lako poentirao za 5:0. Prve poene za Fince postigao je Tuka Koti, a Raduljica opet posle ofanzivnog skoka poentirao.

(Telegraf.rs)