Savićević pričao o Piksiju: “Imao je nesreću da sretne Zvezdu u finalu u Bariju”

Dejan Savićević, veliki prijatelj selektora Srbije, došao je na promociju njegove knjige

"Imali smo vrhunske karijere, Piksi je bio poseban na svoj način, ja na svoj. On nije voleo više fudbal od mene, ali je voleo više da trenira, a ja sam bio drugačije fokusiran" rekao je Tanjugu legendarni fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević, aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Savićević je danas bio specijalni gost na promociji knjige "Piksi- sve za 10" i istakao da mu je zadovoljstvo što su prijatelji za ceo život, a koliko je prijateljstvo jako najbolje se videlo da ga je kada je stigao Piksi dočekao rečima: "Evo mog brata Dejana".

On je počeo ranije da igra za reprezentaciju, a prijateljstvo je počelo od mog dolaska u Zvezdu. Zajedno smo osvojili duplu krunu, ali on je brzo otišao u inostranstvo i nije imao sreću da ostane i osvojimo titulu šampiona Evrope, a imao je nesreću da sretne nas u tom finalu protiv Marselja - istakao je Savićević.

Karijere su nam se isprepretale, zajedno smo se družili u reprezentaciji, a družimo se i danas, često se čujemo, naveo je popularni Genije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Na podsećanje na čuvene Piksijeve golove protiv Francuske i Milana, na njegove asistencije, rekao je:

Vidim, naoružali ste se informacijama. Tada protiv Francuske odigrao sam pola sata kao vojnik, kao i pritiv Milana, ali i bez mojih asistencija dao je dosta golova, počev od Španaca, pa Danskoj itd.

Savićević je na današnji dan 1994. postigao čuveni gol za Milan u finalu Lige šampiona, a ističe da se nada kako će slavni klub za vikend posle 11 godina konačno osvojiti skudeto i krenuti da se vraća na stare staze slave.

Savićević je na kraju rekao da se odmah vraća u Podgoricu, jer je sutra, na neki način, istorijski dan za crnogorski fudbal jer stiže trofej FIFA šampiona sveta.

Prvi put "Boginja" stiže u Crnu Goru i drago mi je što će naša deca imati priliku da vide i slikaju se sa najprestižnijim trofejom u svetu fudbala - zaključio je Savićević.

(Telegraf.rs/Tanjug)