Savićević ostavio svet u ŠOKU! “Ne branim Putina, ali sportisti nisu krivi – Jugoslavija je isto doživjela 1992. godine”

Legendarni fudbaler Dejan Savićević, nekadašnji reprezentativac bivše Jugoslavije i as Milana, u razgovoru za italijansku "Republiku" osvrnuo se na sankcijama koje trpe ruski sportisti zbog sukoba te države sa Ukrajinom.

Savićević se prisetio 1992. godine, kada bivšoj SR Jugoslaviji nije bilo dozvoljeno učešće na Evropskom prvenstvu, koje je kasnije osvojila reprezentacija Danska koja je tada zamijenila na Evru...

- Sportisti nisu krivi. Jugoslavija je isto doživjela 1992. godine - rekao je Savićević i dodao da ne brani Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, ali zbog toga što je upravo on bio u poziciji ruskih sportista zna kako se oni sada osećaju.

- Ne branim Putina, ali sam na svojoj koži doživeo isključenje zbog političkog izbora. Igranje utakmica je uvek poruka mira. Ruski fudbaleri nemaju veze sa Putinovom odlukom, kao što nismo ni mi sa ratom u Jugoslaviji pre 30 godina. Vidim obnavljanje iste situacije koju su postepeno od 1992. godine doživljavali mladi ljudi koje ste dobro poznavali u Italiji: Mihajlović, Jugović, Mirković, Kovačević, Mijatović, Savo Milošević. Pored mene. Kao fudbaler izgubio sam tri velika takmičenja, Evropsko 1992. i 1996. godine, kao i Svetsko prvenstvo 1994., bez razloga osim zbog politike, koja nema veze sa sportom, zaključio je Savićević.

Kurir sport