Savićević o karijeri, žalu zbog neosvojene “Zlatne lopte”

Genije se u intervjuu za Italijane dotakao brojnih tema

U opširnom intervjuu legendarnog Dejana Savićevića za "Gazeta delo sport" nije bilo priče samo o Milanu iz prethodne godine - tema su bili i "rosoneri" iz perioda kada je Genije igrao na "San Siru", Zlatna lopta, Crvena zvezda...

Intervju je potpisao Đermano Bovolenta - čuveni novinar "Gazete" koji je i dao Savićeviću nadimak "g

- Bio sam u Crvenoj zvezdi i sve mi je bilo potaman. Osvojili smo evropsku krunu, pobedili Marsej u Bariju... Morao sam da osvojim Zlatnu loptu, ali dali su je Papenu. Izgubio je u finalu, ali bio je Francuz - seća se Savićević, prenose Vijesti.

Na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore je duže od dve decenije, tačnije od 2001. godine.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zarađujem malo, gotovo ništa. Ali, malo i radim. Sve je u redu, ostavio sam neki novac sa strane, investirao sam u nekretnine. Imam svoje poslove, tako da nemam problem da sarađujem sa Savezom. Nije kao da treniram, to bi bilo izazovno - našalio se Savićević.

Seća se perioda u Milanu sa Maldinijem, Barezijem...

- Maldini i Barezi su bila dva najveća italijanska igrača u moje vreme. Paolo je sada dobar menadžer, ima veliko iskustvo, osvojio je Skudeto, Milan mu teče venama.

Kako će Dejan Savićević ostati upamćen?

- Uradio sam mnogo dobrih stvari, manje ovih drugih. Milan mi je dao puno, možda sam ja njemu mogao više. Žao mi je zbog finala u Beču 1995. godine. Tada sam bio povređen, možda bismo savladali Ajaks da sam igrao. Prve godine smo imali šest stranaca, a samo su trojica mogla da igraju, nije bilo jednostavno živeti u takvoj sredini. Poslednje sezone, kada se vratio Fabio Kapelo, bilo je loše i tužno. Onda me je Đuzepe Bergomi povredio u derbiju na Kupu Italije i nije me više bilo - zaključio je Savićević.

(Telegraf.rs)