Saopštenje Budućnosti: Horor, linč, nasilje! Za nas ABA liga više ne postoji

Čelnici Budućnosti ogorčeni su zbog atmosfere u kojoj se igrala majstorica i pozvali su čelnike ABA lige da zbog haosa koji su dopustili u Pioniru - podnesu ostavke. Budućnost je pre nego što je i stigla do Podgorice objavila klupsko saopštenje, u kojem se kaže da su igrači crnogorskog tima preživeli u Beogradu - horor.


"U dogovoru sa Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija.

Repeša odbio da dođe na konferenciju

Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživeli horor - linč i fizičko nasilje.  Nakon napada kojeg su zabeležile kamere i preneli svi mediji uključući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u zvaničnom saopštenju. 

Povređeni su igrači Noris Kol, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Svesni da je atmosfera takva da nema uslova da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucenjeni od strane Crvene zvezde,  tražili smo  da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa videli da su naši igrači u pravom smislu reči jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljih povreda košakaša i stručnog štaba, sa potencijalno smrtnim ishodom da  su još par minuta ostali na terenu, insistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, sa pretnjom  da će se utakmica registrovati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde. 

Mada svesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni štab. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. 

O svim dešavanjima ćemo detaljno i sa dokazima informisati klubove vlasnike ABA lige, jer sa ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smenu", stoji u saopštenju Budućnosti.

(FOTO: Starsport) Izvor Mozzart Sport

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: