ŠANSA ZA ZVEZDU!? Štoper napustio klub posle svađe

Očekuje se reakcije s druge strane, koja sigurno neće mirno prihvatiti odluku, ali bez obzira na eventualno suđenje igrač ce moći da se bavi svojim poslom

Bogdan Planić, defanzivac Steaue, od FIFA dobija sertifikat da može da izabere novi klub tokom leta

Kako prenosi HotSport, defanzivac je preko advokata uputio pismo za raskid ugovora sa timom iz Bukurešta. Na ovaj potez se odlučio zbog enormnog smanjenja plate preko nekoliko meseci zbog korone, a posebno odluke čelnika da sa još sedam kolega mesečno dobija samo 700 evra!?

Ovim potezom je prekršena odredba ugovora, ali pošto je imao opciju za ostanak naredne sezone Srbin se odlučio da napusti ‘rumunsku Zvezdu’.

foto: Dado Đilas

Slučaj je došao pod patronat FIFA, koja će izdati sertifikat Planiću, tako da će moći tokom leta da pronađe klub kao slobodan igrač. Očekuje se reakcije s druge strane, koja sigurno neće mirno prihvatiti odluku, ali bez obzira na eventualno suđenje igrač ce moći da se bavi svojim poslom.

Čeka se nova destinacija, a kako pomenuti portal prenosi za Planića su interesovanje pokazali Kluž, Antalija i Paok.

Pošto prelazni rok zvanično startuje 14. jula, ima dovoljno vremena da se pojavi još neko, a pre raskida Steaua je odbila kupce za Planića, pošto je tražila čak 10.000.000 evra i realno je da će ostati ‘praznih šaka’.

Espreso