Sanogo postaje bogatiji za 5.000.000 dolara

Konačna presuda biće doneta 2. juna

Kako stvari stoje, fudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo uskoro će postati bogat čovek.

Međunarodni sud za sportsku arbitražu izdao je zvaničan spisak ročišta tokom maja i juna, a na njemu se pojavljuje i ime fudbalera crveno-belih.

Vezista iz Obale Slonovače će 2. juna saznati da li će Sud presuditi u njegovu korist na žalbu bivšeg kluba Al-Itihada, koji nije želeo da posluša zvaničnu odluku FIFA da isplati skoro 5.000.000 dolara igraču tima iz Beograda.

U slučaju da Sud potvrdi odluku Međunarodne fudbalske federacije, tužena strana će morati da isplati celokupan iznos oštećenom Sanogu u roku od 30 do 40 dana, što će reći da će neverovatni igrač iz Obale Slonovače vrlo verovatno uskoro imati "brdo" novca na računu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Problem je nastao zbog toga što Al Itihad nije redovno isplaćivao Sanoga, a nije bio ni jedini koji je imao problema da reguliše svoja potraživanja sa ovim klubom.

U januaru 2021. godine je dobio raskid na štetu Al-Itihada, a posle toga je zvanično postao fudbaler Crvene zvezde. Pored toga, nije zaboravio ni cent Arapima, koje će sada verovatno "boleti" glava.

Klub iz Džede je inače Sanoga doveo iz Jang Bojsa za 7.000.000 evra, a Al-Itihad je toliko škrtario da je pravio probleme čak i švajcarskom klubu.

Popularni "Mladi momci" iz Berna su dobili taj spor tokom kojeg je naloženo da se sve isplati u tri rate. Prva je legla na račun Švajcaraca, ali od druge i treće nije bilo ni glasa dok FIFA nije intervenisala.

Vrlo verovatno će čelna kuća svetskog fudbala morati da ima glavnu reč i u sportu fudbalera Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)