Samo da imamo energije za borbu

Posle teškog gostovanja u Evroligi, crveno-beli ponovo van kuće igraju treći meč za sedam dana

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da ekipa mora da bude na adekvatnom energetskom nivou kako bi ostvarili ono što žele u Splitu, a to je pobeda.

Crveno-beli sutra od 21 sata nakon skoro 20-dnevne pauze nastavljaju takmičenje u ABA ligi utakmicom 20. kola protiv ekipe Splita na gostovanju.

Ekipa Splita je pokazala da može da bude konkurentna i da pobeđuje i timove sa samog vrha tabele ABA lige. Posle ''duplog programa'' prošle nedelje u Evroligi, utakmice su uvek teške, a ne treba zaboraviti da smo mi u takvim okolnostima bili i prošle nedelje kada smo zbog korone takođe imali duplo kolo u elitnom takmičenju.

Zato je potrebno da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bismo ostvarili ono što želimo u Splitu. Očekuje nas ekipa sa mnogo iskustva i zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Svakako raduje postepeni povratak igrača u ekipu- rekao je Radonjić za klupski sajt.

Zvezde trenutno ima skor od 14-2, dok Split ima učinak od šest pobeda i 13 poraza, ali kapiten Branko Lazić smatra da je ekipa Splita vrlo neugodan protivnik.

- Meč sa njima nam dolazi u periodu kada se nalazimo u vrlo teškom ritmu utakmica u Evroligi i sa problemima sa skraćenom rotacijom koje smo više puta naglasili. Zato je svakako dobro što se polako kompletiramo, iako smo svesni da niko od igrača koji se polako vraćaju u tim, neće moći odmah i ekspresno da nam pomognu", rekao je Lazić.

Očekujem tešku utakmicu protiv zaista dobre ekipe u međuvremenu pojačane i za odličnog i iskusnog Ukića, koja ima svoj cilj, koja je znala i da pobedi favorite na svom terenu. Uostalom, najbolji ''podsetnik'' da moramo da budem na najvišem nivou u ponedeljak uveče u Splitu je prva utakmica koju smo sa Splitom odigrali u Beogradu i koju smo dobili u dramatičnoj završnici i na jednu loptu-  rekao je kapiten Lazić.

Telegraf.rs