Šakota oprezan pred meč sa Megom

Posle velike evroligaške pobede u Lionu, ekipa Crvene zvezde sastaje se sa Mega Bemaksom u ponedeljak od 17 časova u Hali sportova na Novom Beogradu u okviru 15.kola ABA lige.

Crveno-beli imaju priliku da nastave niz pobeda i naprave korak ka doigravanju regionalnog takmičenja.

Pred ovaj meč trener Crvene zvezde Dragan Šakota je istakao da izuzetno poštuje tim Dejana Milojević.

- Moramo da konstatujemo na početku da ova ekipa Mege nije ona ista od pre tri nedelje kada su došla nova tri igrača. I to se vidi po svemu. Ubacuju po 100 poena po utakmici, imali su veliku šansu da pobede i u Ljubljani i u Zadru. Uvek sam imao respekt prema mladim igračima i moramo vrlo ozbiljno da shvatimo ovu utakmicu jer igramo sa ekipom koja je jako agresivna, igra vrlo brzo, i ima mnogo skokova, po čemu su prvi u ligi. Ne treba zaboraviti da su u sistemu jer je isti trener tu već godinama - rekao je trener crveno-belih.

I Vladimir Štimac je istakao da njegov tim pćekuje težak meč.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Teška utakmica je pred nama, očekuje nas tim koji je po kvalitetu mnogo bolji od trenutnog plasmana na tabeli. Novi igrači su doneli kvalitet, sve utakmice koje su odigrali u prethodnom periodu su im bile na jednu loptu, igraju agresivno, sa mnogo skokova i poena. Sa druge strane mi moramo da odgovorimo na tu agresivnost i da maksimalno angažovano dođemo do svoje igre i cilja, a to je pobeda u ovom meču na koji gledamo kao da je evroligaški - rekao je jedan od junaka velike pobede u Lionu Vladimir Štimac.

Da podsetimo, u prvom meču u sezoni u ABA ligi, Crvena zvezda je slavila 88:70

(Telegraf.rs)