Šakota nakon drame protiv Partizana

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota bio je zadovoljan pobedom nad Partizanom 92:86 u meču 18. kola, koji je bio veoma važan za njegov tim. 

Zvezdi pobeda znači korak bliže plej ofu, jer je sada na pobedu ispred dirketnih rivala u borbi za prva četiri mesta.

Trenutno su im konkurencija Primorska, Mornar i Cedevita Olimpija koji imaju isti skor 11 pobeda i 7 poraza dok zvezda ima 12-6.

Čestitam igračima na pobedi, važna je za nas, bili smo pod imperativom pobede. U poslednji čas smo izašli sa igračima koji su bili pod povredama i bolesni. Pripremamo se za nastavak nedelje i teške serije, koju već znate da nas čeka - rekao je Šakota i nastavio:

- Imali su bolju psihologiju, jer nisu imali šta da izgube, mi smo bili pod moranjem. Ta rasterećenost se odrazila na procentima. Ali, to je derbi, niko se ne predaje do poslednjeg trenutka. Mi smo u drugom poluvremenu uspeli da to anuliramo i da smanjimo njihove procente šuta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Na pitanje šta je sa Braunom i zašto je u padu, Šakota je odgovorio:.

Možda je njima Lorenco bio cilj, pa su odigrali jače prema njemu, ali je Braun u jednom opterećenu i minutaži velikoj,  uvek je prvi cilj rivala da njega neutrališe. Dva puta je imao povredu članka možda ga je i to poremetilo. Ali on nam je bitan bez njega ne možemo. Vidite sve ekipe se dižu padaju, to je normalno. - rekao je Šakota.

Telegraf.rs