SAGI NEMA KRAJA! Evo kad će biti doneta odluka o DEPORTACIJI Novaka Đokovića

Novak Đoković je opet uhapšen i vlasti Australije nameravaju da ga deportuju...

Odluka o tome da li će najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću ponovo biti ukinuta viza za Australiju ili ne neće biti doneta danas, preneli su svetski mediji.

Federalni sud u Melburnu je ranije danas poništio odluku o ukidanju vize Đokoviću i naložio da se srpski teniser odmah pusti iz pritvora. Odmah po izricanja presude je najavljeno da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovo da razmotri ukidanje vize.

Nekoliko sati posle odluke suda, oglasio je portparol ministra za imigraciju koji je naveo da Aleks Hok i dalje razmatra da li da ukine vizu Djokoviću.

"Posle današnje odluke suda, ostaje u diskrecionom pravu ministra za imigraciju da razmotri ukidanje vize. Ministar trenutno razmatra to pitanje i proces je u toku", rekao je njegov portparol.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kako je ranije preneo Bi-Bi-Si, Đoković je tokom saslušanja bio u kancelariji svojih advokata.

Po završetku suđenja ispred zgrade je bilo raspoređeno veliko obezbedjenje, a ubrzo su se okupili i predstavnici medija, kao i veliki broj navijača svetskog broja 1 koji su uzvikivali "Oslobodite Noleta" i pevali rodoljubive pesme.

Na dostupnim snimcima na internetu, videlo se da je nekoliko sati kasnije iz zgrade izašao crni automobil sa zatamnjenim staklima koji su okružili navijači skandirajući Đokovićevo ime. Ipak, nema zvanične potvrde da je u tom automobilu i bio Đoković.

Nakon što je policija uspela da isprati automobil kroz ulicu prepunu ljudi, došlo je i do incidenata kada je policija upotrebila biber sprej.

Pojedini mediji su prethodno preneli da je Đoković uhapšen, ali je ta informacija demantovana iz više izvora, uključujući i kancelariju ministarke unutrašnjih poslova Australije.

Đoković je u sredu uveče po lokalnom vremenu doputovao u Melburn, posle dobijanja medicinskog izuzeća za učešće na prvom grend slem turniru ove sezone, Australijan openu.

Odmah po dolasku ukinuta mu je viza, i nakon nekoliko sati ispitivanja granične policije smešten je u hotel, koji služi kao prihvatni centar za migrante u kojem je bio do današnje presude Federalnog suda.

Konačnu odluku doneo je sudija Entoni Keli posle saslušanja koje je počelo nešto posle ponoći po srednjoevropskom vremenu. Keli je presudio da odluka o ukidanju vize "nerazumna", naložio je da Vlada Australije plati sve troškove i da se Đoković pusti na slobodu u roku od 30 minuta.

Nole
FOTO: PROFIMEDIA

KAKO JE IZGLEDAO PRENOS UŽIVO POGLEDAJTE U NASTAVKU:

Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću i naložio njegovo puštanje na slobodu, međutim Vlada Australije namerava da ga deportuje...

12.25 - Novak se u 14 časova obraća javnosti! Konferencija za medije njegovog oca Srđana koja je bila zakazana za 12 sati pomerena je zbog Noletovog obraćanja...

Srđan Đoković
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

12.02 - Navijači NEUMORNI! Još jedan red srpskog kola, grme trube i harmonike! Ne zna se gde je otišao Nole, a njegovo obraćanje očekuje se uskoro...

11.41 - Ministar imigracija u vladi Australije Aleks Houk potvrdio je da opet razmatra ukidanje vize, prenosi australijski "Ejdž"

novak
FOTO: PRTINTSCREEN

11.32 - Navijači šetaju ulicama Melburna i pružaju podršku Noletu

Novak
FOTO: PRTINTSCREEN

11:06 - Novakova konačna pobeda, ništa od deportacije?

Kako prenose australijski novinari, ministar je odustao od deportacije posle odluke suda. Ipak, postoji šansa da se to desi narednih dana.

10.51 - Sukob navijača i policije na ulicama Melburna!

10.44 - Crni Audi sa zatamnjenim staklima napustio zgradu Novakovih advokata! Auto se jedva kreće kroz masu navijača. Svi uzvikuju "Nole Nole"

novak
FOTO: PRITNSCREEN
novak
FOTO: PRITNSCREEN
novak
FOTO: PRITNSCREEN

10.40 - Srbi - NEBESKI NAROD! Neumorni navijači i dalje igraju kolo, pevaju srpske pesme i uzvikuju "Nole, Nole"

10.30 - Ministar ima još 45 minuta da odluči o deportaciji Novaka

10.25 - Oj Kosovo, Kosovo grmi Melburnom!

10.13 - Veliki broj Novakovih navijača stiglo je ispred advokatske kancelarije. Horski pevaju pesmu Vesne Zmijanac "Idem preko zemlje Srbije".

Uzvikuju "Free Nole"...

Novak navijači
FOTO: PRITNSCREEN

Opleli i kolce...

Novak navijači
FOTO: PRITNSCREEN
Srbi, navijači, Novak Đoković, Australijan open, Melburn
FOTO: PRINTSKRIN
Srbi, navijači, Novak Đoković, Australijan open, Melburn
FOTO: PRINTSKRIN
Srbi, navijači, Novak Đoković, Australijan open, Melburn
FOTO: PRINTSKRIN
Srbi, navijači, Novak Đoković, Australijan open, Melburn
FOTO: PRINTSKRIN
Srbi, Melburn, kolo, harmonike, Novak Đoković
FOTO: PRINTSKRIN

10.05 - Australijanci tvrde da Novak nije uhapšen!

09.56 - Navijači sa strepnjom čekaju odluku ministra

09.54 - Kako javljaju dobro obavešteni izvori iz Australije veliki broj policije je na licu mesta zbog velikog interesovanja javnosti.

09.40 - Beli kombiji nalaze se ispred Novakovog hotela, ministar ima četiri sata da donese odluku!

Ministar za migraciju Aleks Houk ima rok od četiri sata da donese odluku o Novakovoj deportaciji.

09.38 - Policija je ispred kancelarije advokata u kojem se nalazi Novak Đoković