SAGA JE GOTOVA: Luka Jović se vraća u reprezentaciju!

Napadač Real Madrida, Luka Jović vraća se u reprezentaciju Srbije, pred najvažnije mečeve u Ligi Nacija. Jović se naime video sa sportskim direktorom FSS Vladimirom Matijaševićem, sa kojim je razgovarao, a onda je pričao i sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem.

Kako saznajemo odnosi su izglađeni posle nesporazma i Luka je spreman da igra za nacionalni tim, koji očekuju bitne utakmice u Ligi Nacija za plasman na Euro 2020. Srbija igra 26. marta sa Norveškom polufinale, i ako pobedi igraće finale 31.marta sa pobednikom duela Škotska - Izrael.

- Najpre sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević, pa posle i selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković su u skladu sa obavezama proteklih nekoliko dana imali u Beogradu sastanak sa reprezentativcem Srbije Lukom Jovićem, posle kojih je bilo jasno da je mladi as Real Madrida apsolutno spreman da bude na raspolaganju u martovskim mečevima.

- Sa obe strane je rečeno sve što je bilo potrebno da se kaže, nesporazum je rešen i to što je najvažnije kao zaključak je da su svi složni u stavu da je intered Srbije iznad svih i da je plasman na Evropsko prvenstvo zajednički cilj.

Podsetimo, nesporazum se desio kada je Jović javio Tumbakoviću da je povređen i da ne može da igra, a u stvari nije bio povređen.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Problem na relaciji Tumbaković-Jović nastao je posle meča Srbije i Portugala u Beogradu, napadač Reala je tada dobio samo tri minuta sa klupe, a naredni meč sa Luksemburgom nije ni igrao zbog navodne povrede.

Međutim, samo četiri dana kasnije bio je na terenu u dresu Reala, odigrao poslednjih sedam minuta meča protiv Levantea, što je odmah izazvalo sumnje da je, ipak, sa njim sve u redu, i ono glavno - da je bio zdrav i za meč sa Luksemburgom.

https://www.instagram.com/p/B6tZELJJhNs/

To su shvatili i u stručnom štabu našeg tima, pa je Tumbaković "odjavio" Jovića za reprezentativna okupljanja koja su potom usledila, za Paragvaj i Litvaniju.

(Telegraf.rs)