SAD SE KAJE! “Da sam pustio Savićevića da igra bili bismo prvaci sveta”

Legenda Crvene zvezde i Milana Dejan Savićević osvojio je u klupskom fudbalu sve što se može osvojiti: Dve Lige šampiona, Interkontinetalni kup, Superkup Evrope, domaće trofeje u Italiji i Jugoslaviji da ne računamo...

Sa Zvezdom mu je izmakao Superkup Evrope zbog skandalozne odluke UEFA da se igra samo jedan meč protiv Mančester junajteda, i to na Old Trafordu, ali taj trofej je osvojio sa Milanom.

S druge strane, Milanu nije doneo pehar klupskog prvaka sveta (koji je osvojio sa našim klubom), a tadašnji trener rosonera Fabio Kapelo posle 28 godina priznaje da je on krivac za to.

- Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju i izgubili smo od Sao Paula. Prvo su mi rekli da je diskvalifikovan, a onda, četiri sata pre utakmice, da može da igra - prisetio se Kapelo.

Međutim, i pored tog saznanja, ostao je pri svojoj prvobitnoj odluci.

- Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promenio sudbinu tog meča - iskren je Kapelo.

Capello regrets not playing Savicevic in 1993 Intercontinental Cup https://t.co/i9PBgHeoWe pic.twitter.com/UfsNLoMgMY — ForzaItalianFootball (@SerieAFFC) April 9, 2021

(B92) Novosti.rs