SAD JE VREME!? Zvezda ga je dugo želela a sad je na transfer listi

Japanac ga tera iz kluba

U leto 2016. godine Darko Jevtić je bio velika Partizanova želja, a par meseci ranije ga je u reprezentaciji Srbije želeo tadašnji selektor Radovan Ćurčić.

Crno-beli su tada nudili 1.000.000 evra za Srbina iz Švajcarske koji je blistao u dresu poljskog Leha. Do dogovora o dolasku u Humsku ipak nije došlo.

“Ja sam samo imao kontakt sa menadžerom, on me je pitao da li bih želeo, rekao sam mu da mi to nije u planu i na tome je ostalo, ne znam šta se posle toga izdešavalo. Menadžer je verovatno imao kontakt sa ljudima iz Partizana, ja o tome nisam ništa želeo da znam, jer je sve to on završavao“, rekao je Jevtić kasnije.

Godinu dana kasnije Aleksandar Stanojević je želeo da ga dovede u PAOK koji je takođe nudio 1.000.000 evra. Leh je odbio.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Šest meseci posle toga, Crvena zvezda je želela Jevtića koji je kasnije priznao da je njen veliki navijač. U januaru 2018. crveno-beli su tražili zamenu za Gelora Kangu, nisu uspeli da dovedu Mirka Ivanića iz BATE Borisova ili Danijela Aleksića iz Jang Bojsa, pa se razmišljalo o Jevtiću ali ni ta priča nije prošla.

“Kada bi se pojavila Crvena zvezda ili recimo Bazel razmisio bih, to su klubovi za koje navijam odmalena. U ovom trenutku bih voleo da odem u neku od najjačih pet liga, da vidim na čemu sam i napredujem kao igrač. Zvezda je napravila to što je napravila, gledao sam sve utakmice, navijam za njih. Imam i par prijatelja tamo, mislim da bih vrlo dobro razmislio kada je u pitanju dolazak u Crvenu zvezdu“, pričao je tada Jevtić.

Kasnije su se za ofanzivnog vezistu interesovali turski Sivas, ruski Krasnodar i Makabi Haifa koji se tada odlučio za pozajmicu Sejdube Sume. Konačno, pre godinu dana, Jevtić je napustio Poznanj. Šest meseci pre isteka ugovora, Rubin iz Kazanja je platio 500.000 evra za obeštećenje i potpisao sa Jevtićem ugovor na četiri i po godine.

Godinu dana posle dolaska u Tatarstan, Jevtić će najverovatnije završiti na transfer listi. Loklani mediji u Kazanju pišu da će Srbin u januaru najverovatnije napustiti klub.

Rubin je juče potvrdio dolazak japanskog ofanzivnog veziste Mitsukija Saita koji igra na istoj poziciji kao Jevtić. Japanac je postao deveti stranac u ekipi, a limit u ruskoj ligi je osmorica stranaca u timu. To znači da će neko morati da napusti klub, a najbliži izlaznim vratima je Jevtić iako ima dugoročan ugovor.

Uprkos nedavnom pobedonosnom golu protiv Zenita i asistenciji u meču protiv Tambova, Jevtić baš i nije opravdao očekivanja u Kazanju. Na 27 utakmica je dao samo jedan gol uz dve asistencije i “ne pravi razliku”. Daleko je od nekadašnjeg učinka u Lehu gde je dao 37 i namestio 43 gola.

Naravno, Rubin ga neće tek pustiti za džabe ali mu je u interesu da se reši visokog Jevtićevog ugovora koji iznosi preko 1.000.000 evra po sezoni jer švajcarski Srbin ne opravdava taj novac na terenu.

Mozzartsport