Ruski vojnici posetili Marakanu, tenk glavna atrakcija

Posle Humske, združeni odred iz Rusije posetio i Ljutice Bogdana

Posle Partizana, i FK Crvena zvezda je ugostio združeni odred Ministarstva odbrane Rusije koji je za vreme vanrednog stanja dezinfikovao bolnice i druge objekte širom Srbije. Tom prilikom gosti iz Rusije posetili su muzej crveno-belih, uverili se u veličinu tog kluba i dobili prigodne poklone.

Predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović nije krio zadovljstvo zbog posete uvaženih gostiju. Zahvalio im se na pomoći u ovako teškim i vremenima podsetivši na neraskidivo prijateljstvo dva naroda, napominjući da je u prošlosti i predsednik Rusije Vladimir Putin posetio stadion „Rajko Mitić" i da je generalni sponzor kluba ruska kompanija Gazprom.

General-major Mihail Černišov, koji predvodi združeni odred Ministarstva odbrane Rusije, zahvalio se na gostoprimstvu i istakao:

- Velika nam je čast što smo imali priliku da pomognemo srpskom narodu u ovako teškoj situaciji za ceo svet. Borba protiv neprijatelja kao što je korona virus ujedinila je sve nas i to je bio jedini način da iz ove situacije izađemo kao pobednici.

- Svi članovi odreda su prvi put posetili Srbiju, ali ako govorimo o sportu kako reprezentativnom, tako i klupskom svi smo upućeni u uspehe koje je Srbija postizala. Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku uživo da se uverimo u veličinu Crvene zvezde i da obiđemo stadion - rekao je Černišov.

Pojedine ruske vojnike najviše je privukao tenk koji se nalazi ispred Zvezdinog stadiona.

Telegraf.rs