Rusi zovu Crvenu zvezdu i Partizan na turnir sa Zenitom, Dinamom, Lokomotivom…

Zvezda i Partizan želja organizatora Premijer kupa, realizacija ideje još u magli

Međunarodni fudbal u Rusiji? Od početka sukoba u Ukrajini takav scenario je moguć samo u teoriji, međutim da se realizuje u praksi mogli bi da doprinesu najveći srpski klubovi.

Naime, prema tvrdnjama ruskih medija, predstojećeg leta u Moskvi će se održati Premijer kup, a uz klubove iz Rusije, poziv da se takmiče dobili su ili će dobiti i Crvena zvezda i Partizan.

Večiti rivali su u planovima organizatora, koji očekuje da deo takmičenja između ostalih budu moskovski Spartak, Lokomotiva, Dinamo i CSKA, kao i Zenit iz Sankt Peterburga.

Detalji u vezi sa takmičenjem poput tačnog datuma i mesta održavanja kupa još su nepoznati, mada je verovatno da bi se utakmice igrale na stadionima moskovskih klubova koji potvrde učešće ili u Sankt Peterburgu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Takođe, ni spisak učesnika turnira nije definisan, a najveća neizvesnost je da li će srpski klubovi prihvatiti poziv. Pomenute političke okolnosti mogle bi da predstavljaju prepreku u realizaciji ideje, međutim zvaničnog odgovora još nema iako su Rusi navodno napravili prvi korak.

Ruski sajt Soker uz vest o želji organizatora da takmičenje uveličaju Partizan i Crvena zvezda dodao je i da prva reakcija iz Ljutice Bogdana nije nagovestila pozitivan epilog, odnosno da su čelnici crveno-belih istakli da nisu obavešteni o Premijer kupu. U okolnostima kakve su danas u Evropi teško da bi odluka i bila samo na klubovima.

Mozzartsport