Rumuni prozivali Crvenu zvezdu zbog nesuđenog pojačanja: “Srbi nam smešnom ponudom vređali inteligenciju”

Priča se o konstituciji Jovana Markovića

U grozničavoj poteri za pojačanjem u napadu Crvena zvezda je ovog leta targetirala i Rumuna srpskog porekla Jovana Markovića, posle blistave sezone u redovima Univerzitatee iz Krajove.

Bio je spreman srpski šampion da za obešteće plati miliona evra i pride da 30 posto od naredne prodaje snažnog napadača.

Međutim, Rumuni su tražili znatno više. Pisali smo već da je Univerzitatea za slobodu Markovića tražila 3.000.000 evra, , što bi momka rođenog u Beogradu učinilo najskupljjim pojačanjem u istoriji kluba.

Dosad je 2.500.000 evra izdvojeno kad je Ričmond Boaći dolazio iz Kine, a u lancu zamršeniih odnosa obaveza je bila da se Romi prosledi 3.000.000 evra za potpis Nemanje Radonjića, svi ostali su plaćeni manje, pa i Osman Bukari ovog leta, pošto je Gentu prosleđeno 2.000.000 evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I u današnjim rumunskim medijima Jovan Marković je jedna od glavnih tema, s obzirom na slab start sezone. Nije postigao pogodak na pet mečeva, ali gazda kluba Mihai Rotaru veruje u potencijal momka rođenog 2001. godine.

”Ne želimo da ga prodamo u inostranstvo. Ponudu Crvene zvezde smo odbili. Ta ponuda od milion evra je vređala našu inteligenciju”, poručio je Mihai Rotaru za Digisport.

Slab start u ovoj sezoni mnogi povezuju sa viškom kilograma Jovana Markovića.

”On je odlično građen. Ima 89 kilograma i samo 10,5 posto masnog tkiva, što je za njegovu strukturu tela vrlo dobro. On je veoma krupan momak, nema višak kilograma. Pričao sam i sa doktorima reprezentacije, rekli su mi da neće da ga spuštaju ispod 89 kilograma”, poručio je Rotaru.

Mozzartsport