Rišario će izaći na teren prvi put nakon 4 meseca

Još rano da nekadašnji mladi reprezentativac Holandije bude starter

Rišairo Živković će u subotu odigrati prvu utakmicu od maja i debitovati za Crvenu zvezdu, ali je izvesno da neće biti među starterima

Nekadašnji mladi reprezentativac Holandije Rišairo Živković nije fizički spreman za 90 minuta, pa će postepeno biti uvođen u sistem trenera Dejana Stankovića.

Minulih dana Živković je redovno trenirao, a kad se ekipa kompletira posle povratka reprezentativaca krenuće u ozbiljniju borbu za mesto u timu.

Stigao je sa velikim očekivanjima i idejom da preporodi karijeru, ambicija mu je da već u grupnoj fazi Lige Evrope skrene pažnju.

Bio je 17. maj kad je Rišario prethodni put igrao takmičarsku utakmicu, svestan da je pred napuštanjem Kine. Dugo je tražio klub za nastavak karijere i krajem avgusta se opredelio za Crvenu zvezdu.

U Kini je imao dobar učinak u drugoligaškoj konkurenciji, pa je posle neuspešne avanture u engleskom Šefild junajtedu dobio priliku i da se okuša u najjačoj ligi u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Obukao je dres Gvangžu sitija i upisao četiri gola na osam utakmica. Usledio je povratak u Čangčun, pa definitivan rastanak.

Nekada je Živković bio u žiži srpske i holandske fudbalske javnosti, postojala je dilema za koju će reprezentaciju da zaigra. Za obeštećenje od preko dva miliona evra prešao je iz Groningena u Ajaks, ali nije uspeo da opravda očekivanja.

Tražio je sebe i formu potom u manjim holandskim klubovima u elitnom rangu, a do Kine se dobacio preko Belgije i solidnih igara za Ostende.

Neće u Crvenoj zvezdi zaraditi novca koliko u Kini, ali svaki njegov potez biće više ispraćen i dobra je prilika da se vrati u neku od najjačih evropskih liga kroz igre za najtrofejniji srpski klub.

Navijači nestrpljivo očekuju i da vide na kojoj poziciji ga trener Stanković vidi, najverovatnije će ga najviše koristiti kao centarfora.

Na pojedinim utakmicama mogli bi u isto vreme na terenu da se nađu i Pavkov i Živković, a određenoj minutaži u nastavku sezone nada se i Dioni.

Francuz nije pronašao klub koji bi prihvatio da pokriva njegovu platu i definitivno ostaje na Marakani bar do zime.

SportskiŽurnal