Reprezentativac Srbije maestralno opisao Sanoga

Seku Sanogo je za sada najveće ime koje je pojačalo Superligu Srbije u zimskom prelaznom roku, a fudbaler iz Obale Slonovače našao se na skeneru Danijela Aleksića.

Možda bi navijači Crvene zvezde voleli da se ime Danijela Aleksića našlo zajedno sa Seku Sanogom na spisku pojačanja crveno-belih. Ipak, polušpic pruža sjajne partije u Turskoj, ali ga nije mrzelo da za ‘Sportski žurnal’ analizira pojačanje Crvene zvezde koje odlično poznaje iz švajcarske lige.

– Sanogo je bio ubedljivo najbolji vezni igrač u Švajcarskoj. Jak je kao konj, vrlo je neprijatno suprotstaviti mu se. Sistem takmičenja u prethodnoj zemlji u kojoj sam igrao je četvorokružan tako da smo često odmeravali snage – istakao je Danijel Aleksić.

Reprezentativac Srbije je igrao zajedno sa Mičelom Donaldom u Malatiji, te ga je uporedio sa Holanđaninom.

– Slični su igrači, ali Sanogo je mnogo jači, leva noga mu je izvrsna. Dok sam bio u Sent Galenu Seku je važio za jednog od najcenjenijih manevarskih fudbalera u Švajcarskoj.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Danijel Aleksić je istakao da Seku Sanogo zaslužuje epitet velikog pojačanja.

– Seku zaslužuje epitet pojačanja, međutim, očekivanja su velika, videćemo kako će se snaći. Internacionalac iz Obale Slonovače došao je u novo podneblje, nije ipak, to za njega nepoznata situacija jer je i ranije menjao zemlje. Sanogo je otišao u Saudijsku Arabiju zbog visoke finansijske ponude, inače su svi u Sent Galenu bili zadovoljni s njim – rekao je Aleksić.

Hotsport.rs