Reprezentativac Srbije dao zanimljiv odgovor na pitanje da li pojačava Zvezdu ili Partizan

Srpski centar je istakao da će gotovo sigurno napustiti Efes, ali da ne zna gde će nastaviti karijeru

Interesantno je leto pred ekipama Crvene zvezde i Partizana pošto će i jedni i drugi morati dobro da se pojačaju za izazove u Evroligi.

Pored njih, jedno takvo leto očekuje i Filip Petrušev, koji je otkrio da će sigurno napustiti Efes, ali da i dalje ne zna gde će otići.

Petrušev je prethodnog leta bio velika želja i Crvene zvezde i Partizana, no ipak, on je odlučio da ode put Turske i potpiše ugovor sa tadašnjim osvajačem Evrolige, ekipom Efesa.

Turski klub je ove sezone ponovio uspeh, ali je Petrušev bio u drugim planovima Atamana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zbog toga, gostujući u "Jutarnjem programu" na RTS-u, Petrušev je otkrio da će sigurno napustiti klub.

- Sigurno neću da ostanem u istoj ekipi. Moji planovi vezani su za reprezentaciju, za ove dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Posle toga imam obaveze u Americi, idem na Letnju ligu i igraću za Filadelfiju koja me je draftovala prošle godine. Posle te Letnje lige znaću da li su mi planovi vezani za Evropu ili za Ameriku, što se tiče sledeće sezone - rekao je Petrušev.

Pitanje o eventualnom izboru između Zvezde i Partizana je bilo neizostavno, a on je dao pomalo zagonetan odgovor.

Manje su bitne moje lične želje. Kada biram klub više gledam šta mi taj klub nudi u smislu igre, minuta, situacije unutar ekipe i po tome se vodim. Počeo sam profesionalnu karijeru, moram svoje želje da stavim sa strane - istakao je Petrušev.

Telegraf.rs