Reprezentativac Italije najbliži CRVENOJ ZVEZDI! Valensija ga platila 8.000.000 evra

Kristijano Pičini postao prva opcija za desnog beka Crvene zvezde

Crvena zvezda dodaje gas kada je u pitanju angažovanje inostranog desnog beka, a kako saznaje Mozzart Sport, sportski sektor srpskog šampiona ima novo prioritetno rešenje na ovoj poziciji.

U pitanju je desni bek Valensije, Kristijano Pičini (29), koji se u potpunosti uklapa u profil igrača za kojim se traga na stadionu Rajko Mitić.

Crveno-belima je još uvek na radaru i desni bek Vitorije Gimaraeš, Falaje Sako, ali je Pičini realnija opcija u ovom trenutku. Igraču, koji ima tri nastupa za seniorsku selekciju Azura, ugovor sa Slepim miševima istuče na leto, a crveno-beli su zainteresovani da ga dovedu na pozajmicu do kraja sezone, posle čega bi mogao i zvanično da postane član srpskog šampiona.

Pičini je u jednom trenutku bio prilično interesantan na fudbalskom tržištu, što potvrđuje i činjenica da ga je Valensija u julu 2018. godine dovela iz Sportinga za obeštećenje od 8.000.000 evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Na Mestalji je u prvoj sezoni zabeležio čak 37 nastupa, uglavnom kao starter, ali je u avgustu 2019. godine doživeo tešku povredu kolena, koja ga je potpuno izbacila iz ritma.

Usledio je operativni zahtev, pauzirao je do kraja godine, a potom u maju 2020. godine imao još jednu oparaciju na kolenu. U septembru prošle godine je pozajmljen Atalanti, gde je i dalje osećao posledice povrede, pa ga je Valensija vratila u januaru. U finišu prošle sezone zabeležio tri nastupa.

Ove sezone je očajnički čekao svoju šansu, a konačno ju je dobio u proteklih nekoliko mečeva, kada je Dimitri Falkje zaradio povredu. Ipak, deluje da Italijan neće dobiti mnogo prostora kod Hosea Bordalasa, pa će kroz nekoliko dana biti u prilici da uđe u otvorene pregovore sa drugim klubovima, među kojima se ističe Crvena zvezda.

Stručni štab crveno-belih je nedavno radio analizu, koja je dala jasan rezultat da preko polovine akcija Crvene zvezde ide preko leve strane, gde dejstvuje Milan Rodić, a ispred njega se dopunjuju Mirko Ivanić Aleksandar Katai, pa žele da naprave balans na suprotnoj strani. 

Kristijano Pičini važi za prilično ofanzivnog beka, što jasno potvrđuje i prošlosezonski potez Atalante, za koju se zna da dovodi samo bočne igrače koji mogu da igraju kvalitetno u oba pravca.

Pičini je stasao u Fjorentini, iz koje je išao na pozajmice u Karareze, Speciju, Livorno i Betis, a klub sa Benito Viljamarina ga je potom angažovao za 1.500.000 evra. Za dve sezone je sakupio 43 nastupa za klub iz Sevilje, a potom odlazi u Sporting za nešto manje od 3.000.000 evra.

Sezona na Žoze Alvaladeu, u kojoj je sakupio 40 nastupa u svim takmičenjima bila mu je jedna od najboljih u karijeri, što pokazuje i debi za reprezentaciju Italije u decembru 2018. godine. Sve to je bilo dovoljno primamljivo za Valensiju.

Ipak, povreda koju je doživeo u avgustu 2019. godine potpuno mu je poremetila karijeru, pa mu je u ovom trenutku neophodna sredina u kojoj će dobiti neophodne minute i mogućnost da se u potpunosti vrati u fudbalski život. Nema sumnje da bi sve to dobio upravo u Crvenoj zvezdi.

Mozzartsport