REKORDER: LUKA JOVIĆ oborio rekord, ušao u istoriju BUNDES LIGE (FOTO)

Luka Jović pokazao se kao jedna od najboljih kupovina u posljednjih nekoliko godina u njemačkoj Bundesligi. Reprezentativac Srbije se već upisao u povijest njemačkog prvenstva.

Luka Jović je jedan od najboljih strijelaca i nogometaša u njemačkoj Bundesligi ove sezone, što potvrđuju i njegove brojke. Od 1963. godine, kada je osnovana Bundesliga, još nije postojao nogometaš koji je češće postigao golove nego što to ove sezone radi nogometaš Eintrachta iz Frankfurta.N

Otkako je Jović došao iz Benfice, postigao je 27 golova u Bundesligi, a gol je postizao svakih 97 minuta što nikome nije uspjelo prije njega.

U ovogodišnjoj sezoni Jović je postigao 19 golova i upisao četiri asistencije, a pri golovima svoje ekipe učestvuje svakih 69 minuta, što je zaista fascinantno.

Inače, Jović je rođen u Bijeljini i NFSBiH je pokušao da ga uzme “pod svoje” ali je ipak Jović izabrao da nastupa za reprezentaciju Srbije. Ukoliko nastavi sa ovim tempom transfer u nekog od velikana na ljeto ne bi trebao doći u pitanje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u