REKORDAN NOVAC! UEFA odlučila koliko para daje klubovima, koliko će dobiti Zvezda!?

Evropska fudbalska unija će isplatiti samo one klubove koji su dali igrače za Ligu Nacija, kvalifikacije za Euro i dva Evropska prvenstva

Izvršni komitet Evropske fudbalske federacije (UEFA) odobrio je kriterijume za raspodelu sredstava klubovima pod okriljem ove organizacije, koji su za period od četiri godine (2020-2024) davali reprezentativce za takmičenja nacionalnih timova.

Ukupna suma koju je odobrila UEFA za klubove koji ispunjavaju ove kriterijume iznosi 240 miliona evra, taj novac će biti raspodeljen za pomenuti četvorogodišnji, u okviru kojeg su se reprezentacije nadmetale u Ligi Nacija, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i na samom Euru u dva navrata.

Svi klubovi koji su dali dozvole svojim igračima da se takmiče za svoje selekcije u tim takmičenjima, dobiće deo pomenutog finansijskog kolača.

Sa ukupno 100 miliona evra UEFA će nagraditi klubove za puštanje igrača u Ligu nacija za sezonu 2020/21 i 2022/23, kao i za evropske kvalifikacije za EURO 2024.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ova suma predstavlja povećanje od 30 miliona evra u odnosu na nagradu koja je sledovala za EURO 2020.

Uvećana je i suma za puštanje igrača na završni turnir EURO 2024, i to za 10 miliona evra (sa 130 na 140 miliona), što je još jedna lepa vesta za sve klubove koji daju reprezentativce, među kojima, nažalost, nisu Crvena zvezda i Partizan ili neki drugi srpski klub.

Mada, Zvezda i Partizan su dali igrače za Ligu Nacija i kvalifikacije za Euro 2020. godine, Tumbaković je zvao Kataija i Zdjelara, pa bi na osnovu toga možda koji evro mogao i da kapne na adresu Humske i Ljutice Bogdana.

(Telegraf.rs)