REKONSTRUKCIJA MARAKANE! Radovi počinju 2023. biće uloženo 55.000.000 evra!

Zvezdan Terzić otkrio da se sve strukture kluba sele u Surčin

Duže od tri decenije traju maštanja i sanjarenja navijača Crvene zvezde da će najveći srpski stadion biti rekonstruisan i postati jedna od lepotica balkanskog prostora.

Pričalo se još početkom devedesetih, u eri najvećih uspeha, da japanska kompanija Soni ima interes da ulaže u stadion tada evropskog prvaka. Rat je sve prekinuo.

Otuda u kancelarijama odgovornih moraju da se bave još jednom značajnom temom.

Mnogo je priča, čak se po kuloarima kao proverene informacije pronose glasine o ulaganju jedne kineske kompanije i Zvezdinoj selidbi u Makiš na terene nekadašnjeg Milicionara?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nije baš to istina. Pre tri godine smo sproveli nagradni konkurs za idejno rešenje za novu Marakanu. Imali smo dva rešenja, sa i bez atletske staze. Odlučili smo se za prvu varijantu, dakle sa atletskom stazom, jer su navijači zahtevali da se ne menja osnovna konfiguracija Marakane kako bi i rekonstruisan stadion podsećao na slavne dane. To je uradila italijanska državna kompanija, i po tom modelu ćemo rekonstruisati Marakana. To će koštati 55.000.000 evra. Obezbedićemo taj novac, imamo plan i kako. Rekonstrukcija će krenuti 2023. godine, radiće se fazno da bi moglo non-stop da se igra. Kao Real sada“, poručuje Zvezdan Terzić za naš portal.

Dakle, ništa od Makiša i sportskog kompleksa na toj lokaciji?

„Ideja nam je da kupimo oko 25 hektara zemljišta oko aerodroma. Plan nam je da tamo pravimo trening kamp, jer je to ovom klubu potrebno. Tu će biti naučni institut, devet terena, tu će biti koncentrisana sva pamet u ovoj državi. Svi ćemo tamo da se preselimo“.

Da li imate sliku u glavi?

„Ne u glavi, imamo sve to na papiru. Kompletan projekat. Obezbedićemo sredstva. Stadion će ostati ovde“.

A šta će ostati na hektarima pored Marakane?

„Videćemo, mnogo pitaš... To je dugoročan proces, treba nam mnogo vremena“.

Šta je još u planu?

„Paralelno dalje ćemo praviti dodatnu selekciju prvog tima jer svake godine Zvezda mora imati bolji i konkurentniji tim. Vrlo sam ponosan na to što 3.000.000 evra svake godine ulažemo u omladinsku školu. Kadrovska struktura kluba je bitno izmenjena u odnosu na period od pre sedam godina. Uskoro krećemo sa programom mladih talenata za najbolje studente. Komercijalni tim je restrukturiran, Zvezda se unazad par meseci otvorila prema potencijalnim poslovnim partnerima. Ne sumnjam da će rezultat doći. Očekujte takođe da Zvezda ispratiti evropski i svetski trend i izdati svoj token i NFT tokom 2022. godine (neka vrsta kripto valuta)“.

Mozzartsport