Reči Piksija koje pozivaju na oprez! “Medicinski smo fenomeni ako ne odemo na EURO”

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 20.45 na Marakani igra jednu od najvažnijih utakmica ove godine. 

Protivnik je Crna Gora, a ulog viza za Evropsko prvenstvo. Prvo pod imenom Srbija i prvo još od 2000. godine kada je Dragan Stojković Piksi kao igrač predvodio Jugoslaviju na šampionatu u Belgiji i Holandiji.

Tada je naš nacionalni tim poražen od Holandije u četvrtfinalu sa 6:1, a kasnije su brojni maleri pratili reprezentaciju. Poslednja prilika za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta propuštena je pre tri godine kada je Škotska rešila penal seriju u svoju korist i iz Beograda overila vizu za Euro.

Dragan Stojković Piksi tada nije bio selektor "orlova", a za Mozzart sport dao je zanimljivu izjavu koja se i dalje prepričava.

Bićemo medicinski fenomeni ako ne bismo iskoristili ovu šansu. Da se za Evropsko prvenstvo borimo protiv Škotske u Beogradu... To je najbolje što je moglo da nam se desi - govorio je tada Piksi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

I, postali smo medicinski fenomeni! Škotska je slavila u Beogradu, a prokletstvo naše reprezentacije se nastavilo. Ako je Škotska u Beogradu bila dobra šansa, šta treba da se kaže za Crnu Goru na istom mestu?

Piksijeve reči od pre tri godine definitivno pozivaju na oprez, ali je konačno vreme da se prokletstvo skine i da naša reprezentacija umesto titule "medicinski fenomen" konačno overi vizu za Evropsko prvenstvo!

Kurir sport / Mozzart sport