Real i Barselona osnivaju SUPERLIGU i pozivaju Crvenu zvezdu da učestvuje u istoj!

Ukupno u sistem bi uvrstili čak 60 klubova...

Kako se već dugo planira, Real Madrid i Barselona žele da naprave svoje takmičenje po nazivu "Superliga Evrope". Trenutno su u potrazi za dozvolom da ga organizuju i to rade preko suda, a poziv za učešće u tom takmičenju je dobila i Crvena zvezda.

Kako prenosi "Mundo Deportivo", španski timovi su uručili pozivnicu šampionu Superlige Srbije, a osim našeg predstavnika planiraju da uvrste ukupno 60 klubova u sistem.

Za sada Real i Barsa nemaju podršku ostalih velikih evropskih timova, ili bar ta podrška nije javna, a ročište koje je zakazano 21. decembra bi trebalo da da odgovore na neka pitanja.

U slučaju pozitivne presude veliki kamen bi pao sa srca španskim timovima, a pretpostavlja se da bi ideja ujedinjene lige bila primamljiva i ostalim velikanima.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ranije su iz Crvene zvezde bili protiv ostvarenja ovakve ideje, o čemu je 2021. godine govorio Zvezdan Terzić.

- Kao klub ćemo se boriti protiv formiranja, jer je ta liga zamišljena da bogati postanu još bogatiji, a svi ostali još siromašniji. Produbljuje se ionako preveliki jaz među klubovima. Sport gubi suštinu i fer-plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. Ovo će bi bila katastrofa za ceo evropski fudbal: sistem koji ne daje šansu svima, amerikanizacija sporta - rekao je Terzić.

(Telegraf.rs)