RASTANAK BLIZU: Zvezdin napadač napušta KLUB, seli se za Austriju

Jedna od mogućih prpereka je visina obeštećenja pošto kupac ima ograničeni budžet, a konačna odluka pašće u naredne dve nedelje.

Golovi i dobre igre u Zemunu bile su preporuka za drugi mandat Veljka Simića u Crvenoj zvezdi. Nekoliko meseci je krilni napadač imao niz dobrih partija u crveno-belom dresu na tri fronta, a zatim je minutaža ‘opala’ u drugom delu sezone.

Ipak, postoji interesovanje Rapida iz Beča za bivšeg mladog reprezentativca Srbije i preko posrednika Austrijanci su se raspitivali za obeštećenje koje može da predstavlja prepreku pošto kupac ima određena ograničenja u budžetu za letnja pojačanja.

Šampion Srbije je izdvojio Zemunu 200.000 evra, plus dvadeset posto od dalje prodaje. Tako da i Zemun ima svoje planove u trasferu kada je u pitanju selidba u Evropu.

Ova opcija otvorena je naredne dve nedelje, a zeleno-beli imaće priliku da se uvere u kvalitet Simića i tokom priprema u njihovoj zemlji pošto se crveno-beli 17. juna sele u Vindisgarsten.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Simić je kao junior nastupao za Crvenu zvezdu i Bazel. Seniorsku je počeo u Bazelu, nastupao je kao pozajmljeni fudbaler u Domžalama, Šafhauzenu i Kjasu. Nakon čega je kratko nastupao za Viintertur, a potom je pre dolaska u Crvenu zvezdu nastupao u Zemunu. Prošao je sve mlađe selekcije Srbije. 

hotsport.rs