RAMBO OTKRIO SVE! “Adriano je kod mene plakao, počeo i završio karijeru”

Legendarni as Dejan Rambo Petković u intervjuu za naš portal otkrio sjajne anegdote o nezaboravnom Brazilcu.

Poznati srpski fudbaler Dejan Rambo Petković (48) stekao je status legende u Brazilu, gde je takođe igrao sa legendama.

Malo je poznato da je bivši as Crvene zvezde, Reala, Vaska da Game i niza brazilskih klubova imao veliki uticaj na čuvenog Adrijana (39), koga je 2000. dočekao u prvom timu Flamenga.

U ekskluzivnom intervjuu za MONDO, on je kolumnisti našeg portala Nebojši Petroviću otkrio malo poznate detalje o tome kakav je problematični "Imperator" bio nekad, kakav je sada.

"On je već bio Imperator. Fantastičan igrač, koji nažalost nije pružio ni približno koliko je mogao, bez obzira na to što je postigao, igrao u reprezentaciji, Italiji. Mogao je da bude Imperator fudbala. Takav napadač, sa toliko snage, brzine, jak šut... Bio je fenomenalan, ali imao je privatne probleme koji su ga sputavali da se posveti fudbalu kako treba i kako dolikuje fudbalskom talentu", rekao je Petković.

Interesantno je da je Adrijano u smiraj karijere igrao u Atletiko Paranaenseu, gde je Rambo te 2014. bio trener.

"Nažalost, rano je završio karijeru i završio je kod mene. Ja sam mu bio trener", dodao je Nišlija.

Niko ne uživa kao Adrijano.

Niko ne uživa kao Adrijano.IZVOR: INSTAGRAM/ADRIANOIMPERADOR/SCREENSHOT

Iako je igrao za šampionski Inter, kao i za Parmu, Romu i brazilsku reprezentaciju, Adrijano je mogao da uradi mnogo više i to zna svako ko je pratio njegovu karijeru. I Rambo deli taj utisak i žali što Brazilac nije hteo da prihvata savete onih koji su mu hteli samo dobro.

"Nažalost, nije imao nikoga kod sebe. Te 2009, 2010. kad smo igrali u Flamengu dolazio je kod mene u piceriju. S vremena na vreme se isplače, a onda ga opet nema. Poštovao me je izuzetno, još od 2000. kad je ušao u prvi tim kada sam ga povukao. Bežao je. Znaš kad bežiš od onoga ko ti da dobar savet. Lakše ti je kad ideš kod onoga ko te tapše po ramenu".

Naravno, bio je u problematičnom društvu...

"Imao je neko društvo iz kraja, iz jedne od najvećih favela u Rio de Žaneiru. Super su to drugovi, ali oni su iz druge priče. Ispoštuj sve to, ali budi na distanci...", sa žaljenjem priča Rambo o prijatelju.

Srbin i Brazilac bili su bliski tokom igračkih karijera, a prijatelji su i sada - i to porodični.

"Izuzetan momak, kao panja što se kod nas kaže, ali bio je za sebe loš, pa i za svoju karijeru. Bio sam na rođendanu njegove ćerkice skoro, slavio je kod dede, na placu u šumi. Bilo je to pre dva meseca. Sada je super, ambasador jednog sportskog brenda, ima savetnike, atašee za štampu. Sada je bolja situacija i OK je".

Priča o Adrijanu je samo delić sjajne priče u novoj epizodi "Mojih Top 11", prepunoj anegdota Ramba Petkovića. Uskoro ćete je čitati na MONDU.

Mondo.rs