Rajković najbolji golman Francuske

Golman Remsa Predrag Rajković najbolji je golman u francuskoj Ligi 1, prema statističkim parametrima kojima se vodi Sofa score.

Rajković je svoje mesto u postavi zaslužio time što je na 14 od 30 odigranih utakmica u Ligi i Kupu Francuske sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Na ostalim mečevima primio je ukupno 21 pogodak, u svojoj statistici ima i dva žuta kartona, a njegov Rems je bio petoplasirani u Francuskoj sa 41 bodom.

Liga 1 i Liga 2 su okončane prekidom sezone jer je premijer Francuske Eduard Filip objavio da fudbala neće biti pre septembra.

Zbog toga je Sofa formirala idealnih 11 u sezoni do prekida u kojoj su timovi odigrali 27 ili 28 utakmica.

Rajković se na golu našao sa prosečnom ocenom 7.19, a društvo u odbrani mu prave dvojica saigrača iz Remsa Hasan Kamara i Junis Abdelhamid.

Tu su još i Markinjos i Menije iz Pari Sen Žermena čiji igrači dominiraju najboljom postavom.

Ovo ne čudi jer je PSŽ pre prekida prvenstva sa 27 utakmica imao 12 bodova više od drugoplasiranog Olimpika iz Marseja (68).

Teji Savanije iz Monpeljea i Verati iz PSŽ drže sredinu terena, ofanzivnije od njih igraju Di Marija, Paje i Nejmar, dok je u špicu napada Kilijan Embape.

Sa prosečnom ocenom 8.04 Nejmar je i najbolje ocenjeni igrač u idealnoj postavi. Sledi ga Paje sa ocenom 7.83, a treći je Embape (7.71).

Telegraf.rs