Radonjić zabrinut pred gostovanja u Evroligi

Radonjić zabrinut pred gostovanja u Evroligi

Trener Zvezde potvrdio da u timu neće biti Holinsa, Lazića i Cirbesa zbog povreda

Trener košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjić, istakao je pred gostovanje Albi iz Berlina (petak 20.00), da će ekipa put Nemačke krenuti značajno oslabljena i istakao da u timu neće biti Holinsa, Lazića i Cirbesa.

Idemo u goste Albi, u dobroj su formi, pokazali su tokom sezone da mogu da igraju na vrhunskom nivou, smatram da su jedan od boljih mečeva odigrali protiv nas u Beogradu, kada su nas zasluženo pobedili. Idemo u Berlin značajno oslabljeni, sa timom koji nam je na raspolaganju, probaćemo da damo sve od sebe da vidimo šta možemo u tom duelu, svesni činjenice da igramo protiv odličnog protivnika. Moramo da izvučemo sve iz sebe i da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat.

Radonjić naglašava da Zvezda mora da se adaptira na trenutnu situaciju bez dva veoma važna igrača.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Potrebno je da se adaptiramo na situaciju u kojoj se nalazimo, jer smo u jako kratkom periodu ostali bez dva jako važna igrača. Imali smo dobru situaciju, gde smo bili u dobrom ritmu igrama koje smo pokazali, sada treba da se pregrupišemo opet i da u ovim okolnostim pokušamo da izvučemo maksimum iz ove situacije. To nas malo uslovljava, igrali smo meč protiv Cibone u tim okolnostima, koji nije bio dobar pokazatelj s obirom na okolnosti pre meča i stanje u kojem smo bili. Treba videti kako ćemo mi da izgledamo, znamo da je rival dobar, ima veliki potencijal i dobru igru. Ekipa su koja igra na visokom nivou, imaju puno dobrih elemenata i odbranu na koju moramo da se adaptiramo. Probaćemo u tim okolnostima da damo svoj maksimum.

Nije želeo Radonjić previše da komentariše raspored do kraja Evrolige, gde Zvezda pored gostovanja Albi gostuje i Bajernu i Žalgirisu, a na kraju dočekuje Efes.

-  U ovoj situaciji je deplasirano da razmišljamo o tome, napravili smo do sada šta smo napravili, ja sam veoma zadovoljan. Imamo četiri kola, tri na strani, poslednju utakmicu protiv prvaka Evrope, raspored nije baš dobar, a ima i drugih ekipa koji imaju svoje želje, koji imaju svoje rasporede. Idemo od meča do meča. U ovoj situaciji je bitno da vidimo kako ćemo da se snađemo i da vidimo koliko možemo - zaključio je trener Zvezde.

(Telegraf.rs)