Radonjić uplašen zbog velike pauze

Strateg crveno-belih je istakao i da mora igrati dosta prijateljskih, kako bi pokušao da bude spreman za predstojeće izazove

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da upišu veoma laku pobedu protiv Igokee (85:66), kojom su samo uspeli da potvrde ono što se već znalo - prvo mesto na kraju regularnog dela ABA lige.

Sada je pred crveno-belima kraća pauza, koja će trajati u zavisnosti od više faktora, na prvom mestu kalendara u Evrokupu, ali i ishoda plej-in ABA lige faze koja startuje narednog vikenda.

Posle pobede, svoje viđenje o susretu sa ekipom Igokee, ali i o tekućoj sezoni, izneo je Dejan Radonjić, trener crveno-belih koji je govorio o nekoliko tema, a prevashodno se uhvatio činjenice da Zvezda mesec dana neće odigrati utakmicu.

Vrlo specifično, atipično, posle 62 meča u sezoni, što je prilično ozbiljan broj, ulazimo u fazu gde još nemam ugovorenu utakmicu, da pokušamo da simuliramo neke stvari. Dobra stvar je što ćemo oporaviti neke igrače. Dobrić je u Čačku zaradio povredu, iz tog aspekta je pozitivno, ali ima mnogo stvari koje nas navode na drugačije razmišljanje i visok stepen opreznosti - rekao je trener Crvene zvezde.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Naravno, Radonjić nije krio ni zadovoljstvo zbog pobede protiv veoma neugodnog rivala koji je i odneo pobedu u njihovom prvom susretu.

S ozbirom na ukupnu situaciju i sve ono što smo tokom godine prošli, rekao bih da smo odigrali solidan meč. Bili smo dobro skoncentrisani, bilo je pojedinih intervala iznad očekivanja s ozbirom na trenutak u kojem se nalazimo. Preostaje nam da se okrenemo periodu koji je ispred nas.

Ipak, iako je prvobitno rekao da je zadovoljan zbog pauze, odnosno, zbog činjenice da će neke igrače odmoriti, svestan je trener Radonjić da ta pauza i nije baš "toliko dobra", te da Zvezda plejof možda neće dočekati onako kako se od nje očekuje.

Posle 62 meča ulazimo u fazu u kojoj moramo da uradimo najbolje što možemo i svesni da nećemo biti na zadovoljavajućem nivou. Ovo je period totalno kontra od svega i treba samo da pokušamo da uradimo najbolje što možemo da budemo u najboljem mogućem stanju. Verovatno pred Zvezdom najteže polufinale poslednjih godina, jer nikada nismo bili u takvoj situaciji.

Ne znam ni kada je tačan datum, videćemo šta će se dešavati ovih dvadesetak dana. Opreznost se povećava, mobilizacija mora da bude maksimalna, da uradimo najviše što možemo, da budemo svesni da nećemo biti dobri i da tako uđemo u seriju i vidimo šta može da se napravi - rekao je Radonjić, koji je istakao i da Zvezda mora odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

S ozbirom na dužinu pauze, ne znamo tačno ni koliko je, sigurno da je neophodno da imamo neku utakmicu. Adrenalin, priprema i pristup neće biti kao do sada, ali su nam ti mečevi neophodni. U polufinalu nas čeka ekipa koja će biti u takmičarskom ritmu. Da ne pričam o formi. To bi bilo iluzorno. Datum polufinala zavisi od Evrokupa, pa od preliminarne faze plej-ofa. 

Može da se desi da saznamo na 10 dana do utakmice. Pokušaćemo da napravimo modifikacije koje budu bile potrebne. Ostaje da se vidi da li možemo da nađemo kontrolne mečeve i u odnosu na to dodatno se podignemo i da uradimo sve što možemo da što spremniji dođemo do tih mečeva. Plan je tu, krenuli smo već da ga sprovodimo - zaključio je Dejan Radonjić konferenciju za medije.

(Telegraf.rs)