Radonjić u Crvenoj zvezdi još MINIMALNO godinu dana!

Došao je u nevreme i izgubljenu sezonu, za šest meseci, pretvorio u slavljeničku.

Nakon osvajanja ABA lige, prethodno i Kupa Radivoja Koraća, Dejan Radonjić je zaradio kredit dovoljan da saradnju sa Crvenom zvezdom produži na još godinu dana.

Crnogorski stručnjak je po povratku na Mali Kalemegdan decembra 2020. potpisao ugovor do kraja takmičarske 2020/21 uz mogućnost produžetka.

Prema saznanjima Danasa, dve strane su se dogovorile da u narednoj 2021/22 zajedničkim snagama pokušaju, pre svega, da naprave kvalitetnu rekonstrukciju tima sa kojim će ostvariti mnogo bolje rezultate u Evroligi i biti još kvalitetniji u abaligaškoj konkurenciji.

Najkasnije do kraja juna, tačnije završetka plej-ofa domaće Superlige, Dejan Radonjić trebalo bi da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom i tako nastavi misiju započetu još 2014, godine u kojoj je osvojio prvi, od ukupno 11 trofeja predvodeći crveno-bele.

Zvezda je od ukupno pet abaligaških trofeja, čak četiri osvojila pod vođstvom Radonjića, uz još tri domaća prvenstva i četiri trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Prema saznanjima Danasa, ideja Radonjića je da baza domaćih igrača bude znatno šira  i da vrati pojedince sa kojima je imao odličnu saradnju u prvom mandatu.

Osim Stefana Jovića, o čijem je potencijalnom angažmanu Danas već pisao, Radonjić planira da vrati i Luku Mitrovića, nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde.

Mitrović je imao sasvim dobru sezonu u Budućnosti, posebno produktivan bio je u finalnoj seriji ABA lige u kojoj ga je trener Dejan Milojević mahom koristio kao četvorku.

Imao je u prošlosti velikih problema sa povredom kolena, ali je u poslednje dve sezone, tačnije Mursiji, Manresi, Hapoelu i Budućnosti igrao konstantno.

Tokom poslednje finalne serije ABA lige, upravo protiv Zvezde, namučio je odbranu crveno-belih i čini se uverio Radonjića da je vreme za povratak na Mali Kalemegdan.

Mitrović je i prošlog leta bio spreman da se vrati, ali tada nije bio po ukusu Saše Obradovića.

Konstantni problemi sa leđima Korija Voldena onespokojavaju Dejana Radonjića, te crnogorski stručnjak planira da Amerikancu, iako je igrač po njegovom ukusu, nađe zamenu za sledeću sezonu.

Lendri Nnoko bi trebalo da bude jedini stranac koji će sigurno igrati u Zvezdi i naredne takmičarske godine, pod uslovom da se dve strane dogovore oko produžetka saradnje.

Pozicija plejmejkera sigurno će biti najdelikatnija, u smislu angažovanja najmanje dvojice organizatora igre. Ideja je da se Aleksi Uskokoviću priključi još jedan igrač sa naših prostora (ukoliko misija dovođenja Jovića ne uspe) i inostrano provereno rešenje, kao startni plejmejker.

U Zvezdi smatraju da je ponuda slobodnih ili dostupnih domaćih igrača vrlo skromna; istovremeno u klubu nemaju konsenzus po pitanju startegije razvijanja talenata i davanja konkretne šanse u kontinuitetu. Rezultat bi trebalo da i u takmičarskoj 2021/22 bude apsolutni imperativ.

Lazarević putem Gudurića i Dobrića

Stefan Lazarević trebalo bi da krene putem Marka Gudurića i Ognjena Dobrića. Naime, prema saznanjima Danasa, Radonjić je spreman da Lazarevića dovede iz FMP i omogući mu da se tokom priprema izbori za mesto u timu. Crnogorski stručnjak voli fizički snažne i spremne igrače, požrtvovane u odbrani i dovoljno sposobne da ispune zadatke u napadu. Lazarević uskoro puni 25 godina; igrački se formirao u Crvenoj zvezdi, a poslednje tri sezone proveo je na pozajmici u FMP. Sa 198 centimetara, konstantno je prisutan na ofanzivnom skoku, a najkorisniji je kao nisko krilo