RADONJIĆ SE VRAĆA!? Marsej traži 2.000.000 i 40% od naredne prodaje

Crveno-beli imali finansijske mogućnosti, ali presudila želja igrača

Trka za novog krilnog napadača Crvene zvezde ulazi u foto finiš. Svi su izgledi da je Osman Bukari ostavio konkurenciju iza sebe i ušao u ciljnu ravninu kao jedini ozbiljan kandidat.

Očekuje se da narednih dana, možda i do početka priprema, crveno-beli kompletiraju transfer reprezentativca Gane koji je u prethodnoj sezoni igrao za francuski Nant.

Velika želja kluba je Bukari, novi direktor skautinga Marko Marin dao je pozitivno mišljenje kada je reč o mogućnostima Osmana Bukarija, rečima da bi se pomenuti igrač savršeno uklopio u sistem Dejana Stankovića.

Međutim, verovali su na Marakani do kraja da je moguće razmišljati o velikoj želji navijača i bombastičnom povratku Nemanje Radonjića u Crvenu zvezdu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iako je rođeni Nišlija, posle finala Kupa, istakao da nije realno da se ovog leta vrati u klub gde je igrao najbolji fudbal života, odgovorni sa Marakane su „pecnuli“ Olimpik iz Marselja.

Prema saznanjima Mozzart Sporta bivši šampion Evrope, sa kojim Radonjić ima ugovor na još godinu dana, zahteva obeštećenje od dva miliona evra uz visoke procente kada je reč o daljoj prodaji (40 posto).

Bili su spremni u Crvenoj zvezdi da se upuste u pregovore, ali posle novog ispitivanja terena bilo je jasno da je to uzaludan posao.

Na papiru najveći problem je Radonjićeva plata. Reprezentativac Srbije u poslednjoj godini ugovora sa Olimpikom ima neto primanja od 1,3 miliona evra, što je svakako van finansijskih domašaja Crvene zvezde. Međutim, i o tome je moglo da se pregovara da je postojala želja sa druge strane.

Strelac četvrtog kola za reprezentaciju Srbije protiv Slovenije i dalje smatra da ima šta da ponudi u inostranstvu, posle sezona koje su „pojeli skakavci“.

U prethodnoj takmičarskoj godini Radonjić je nosio dres Benfike, ali je imao status epizodiste. Kao pozajmljeni igrač Olimpika odigrao je svega 10 zvaničnih utakmica i postigao jedan gol. Jasno je da je Radonjiću potreban kontinuitet i ozbiljna minutaža uoči Mundijala u Kataru. Na to mu je skrenuo pažnju i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković.

Mogla bi to Crvena zvezda da mu ponudi, ali sve je izvesnije da će Nemanja Radonjić karijeru nastaviti u Italiji ili Španiji. Odnosno u nekom od klubova iz Serija A ili Primere srednje klase, gde očekivanja javnosti nisu velika.

Odnosno tamo gde će Nemanja Radonjić moći da igra bez pritiska koji sa sobom nose dresovi Olimpika iz Marselja, Benfike, pa i Crvene zvezde. Nezvanično pominje se Verona kao vrlo ozbiljna opcija, mada nema potvrde takve informacije.

Posle odličnih igara za Crvenu zvezdu pod komandom Vladana Milojevića, reprezentativac Srbije je prodat Olimpiku iz Marselja za 12 miliona evra u finišu prelaznog roka 2018. godine.

Međutim, na Azurnoj obali nije uspeo da se potvrdi. Bilo je pozitivnih momenata, kao tokom mandata Viljaša Boaša kada je bio pravi džoker, ali očigledno je da Radonjić i Olimpik nisu bili pravi spoj. Sporadično je Nemanja blistao u Herti, dok je u redovima Benfike praktično izgubio godinu dana.

Jasno je svima da bi on bio kapitalno pojačanje za Crvenu zvezdu. I pored toga što se najbolje snalazi na levoj strani, gde u sistemu Dejana Stankovića cirkulišu Aleksandar Katai i Mirko Ivanić.

Mozzartsport