Radonjić nije previše euforičan: “Treba pronaći balans između ABA i Evrolige”

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da se ekipa, nakon osvajanja Kupa Koraća, brzo okreće narednim izazovima.

Klub sa Malog Kalemegdana je odbranio trofej u tom takmičenju, pobedom nad Partizanom u finalu 85:68.

"Bilo je značajno za nas što smo počeli dobro meč. Naravno, posle toga je Partizan reagovao. U drugoj četvrtini smo gradili igru i rezultat i uspeli da napravimo dobru razliku", rekao je Radonjić, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Radonjić je uoči poslednjeg kvartala zaradio drugu tehničku – isključujuću.

"Dobio sam drugu tehničku i onda sam zadnjih 10 minuta završio u svlačionici. Nije to bilo za mene lagano. Na kraju smo slavili, zadovoljni smo došli iz Niša. Zadovoljstvo koje mora kratko da traje bilo je ogromno. Sutra već idemo u Atinu."

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dvorana Čair je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

"Posle Kupa koji je prošle godine odigran bez navijača, sada je hala bila puna, kao i godinama pre toga. Na terenu smo se trudili da opravdano poverenje naših navijača i završimo turnir na naše zadovoljstvo. Pokušali smo da budemo dovoljno dobri."

Zvezda u petak gostuje Panatinaikosu u Evroligi.

"Čeka nas težak raspored. Pred Kup smo imali veliku potrošnju i problematiku nastalu iz ranijeg perioda. Posle situacije sa koronom, ušli smo u težak raspored. Imali smo čak 12 utakmica, nismo bili najspremniji, bilo je teških utakmica u Evroligi, teško gostovanje u ABA ligi u Ljubljani. Onda Kup, gde smo trebali da budemo spremni da napravimo najboljeg što možemo."

Može li Zvezda to Top 8?

"Od početka je situacija za nas bila delikatna, zbog povreda igrača, izostanaka. U ovom trenutku situacija nije takva da možemo da kažemo da je to nešto što možemo očekivati. Važno je da odigramo sve utakmice najbolje što možemo. Uprkos svim problemima, i dalje smo tu. Neke smo odigrali fantastično, neke smo mogli da dobijemo, ali nismo. Mogli smo da imamo više pobeda možda."

Radonjić napominje koliko je ABA liga važna.

"U odnosu na sve ostale u Evroligi, važnost našeg takmičenja (ABA) je veća od takmičenja u Evroligi. Ono donosi prolaz za sledeću sezonu. Bitno je pronaći balans između nastupa u Evroligi i ABA ligi. Drugi rade drugačiji. Najveći deo ekipa imaju mogućnost da se takmiče u Evroligi bez obzira na uspeh u domaćim takmičenjima. Želimo da ostanemo prvi u regularnom delu sezone, a onda i da odbranimo titulu", zaključio je Radonjić.

B92.net