Radonjić ne zaboravlja Zvezdu: Te noći smo proveli 15 sati na aerodromu

U poslednjem susretu sa Crvenom Zvezdom mts Beograd smo se vratili iz Kazana, a zbog lošeg vremena na aerodromu smo proveli 15 sati – celu noć i deo narednog dana. Kada smo se konačno ukrcali u avion, odletjeli smo direktno u utakmicu Jadranske lige protiv Cibone Zagreb. To sigurno nije bilo nešto što smo planirali, a ne nešto što možete da pripremite u avgustu ili septembru. Nemoguće je pripremiti se za sve, ali morate biti tamo i spremni da napravite promjene i prilagodite se. Nadate se da nikada nećete morati da prolazite kroz tako nešto, ali morate biti spremni kao da to očekujete.

U planiranju igre, svaki element je važan za dobar rad tima. Ne samo praksa i sastanci. Na primer, pre svakog putovanja da bi se igrali na putu, želimo da pripremimo svaki minut putovanja, sve moguće detalje. Od odlaska do aerodroma, avionom, autobusom do hotela. Ručak, večera, odmor, sastanak, vežbanje, povratak u hotel, metak: sve treba pripremiti pre putovanja.

Volim da držim trening u areni gde igramo noć pre utakmice, ali to nije uvek moguće iz nekoliko razloga. Možda zbog vremena igre, ili letova koje imamo. Dakle, ako se tako nešto dogodi, vežbamo kod kuće pre nego što odemo.

Ali mi uvek držimo snimke ujutro u igri, čak i ako vežbamo u istoj teretani prethodne noći. Uvek imamo plan za ono što radimo u pucnjavi. Moja filozofija je da je normalno imati praksu za igru, bez obzira da li se igramo kod kuće ili na putu. Jedini put da to ne uradimo je da imamo utakmicu nemačke lige u 15 sati, ali to je drugačija situacija i prerano je za održavanje dnevne prakse. U Euroligi, uvek imamo praksu na dan utakmice.

Kada ste na putu, naši igrači zapravo nemaju slobodnog vremena da odu i učine nešto u gradu koji posjećujemo jer imaju puno obaveza tokom dana. Postoji sastanak, praksa, odmor, obroci i još nekoliko stvari. Možda imaju vremena da popiju kafu u hotelu ili oko njega, ali ništa više od toga.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jelo na putu je takođe veoma važno. Imamo naš plan pre putovanja, u komunikaciji sa hotelom. Tražimo da pripremimo određene stvari na meniju. I moram reći da uvijek radi. Ne mogu da se setim da sam imao problema sa tim.

Naravno, kao što postoji mnogo različitih situacija tokom sezone, stvari se takođe menjaju kako sezona prolazi. I sezona traje od kraja septembra do juna. Na primer, mi nemamo isti plan na početku sezone kao u sredini sezone, ili za vreme i posle nedeljnih mečeva Evrolige. Tu su i domaće lige i kup utakmica. Prilagođavamo se i moramo biti spremni da se prilagodimo, da pripremimo sve ono što mislimo da je najvažnije za naše igrače.

Što se tiče jednog od velikih pitanja putovanja kao tima, koji odlučuje o cimerima u hotelu, to je lako: imam.