“Radonjić je vodio veoma problematičan život, mnogo je pio i najčešće nije spavao”

Nekadašnji sportski direktor Rome govorio o Nemanji Radonjiću

Nemanji Radonjiću predviđala se velika karijera. Još u tinejdžerskim danima videlo se da ima fudbalskog znanja, ali su ga nefudbalske aktivnosti sprečavale u tome.

On je preko rumunske akademije "Hadži" i Partizana stigao do slavnog italijanskog kluba - Rome. Ipak, fudbalski procvat doživeo je povratkom u Superligu, kada je u leto 2017. godine obukao dres Zvezde.

I dan - danas u Romi žali što se Radonjić nije dokazao u Rimu, a o tome je govorio i nekadašnji sportski direktor kluba Valter Sabatini.

Doveo sam ga kao dete jer je sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3 miliona evra, a prodat je kasnije Marseju za 12 bez odigranog minuta u dresu Rome. Osećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je je živeo - naveo je Sabatini.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sa druge strane, on je pohvalio trenera Torina Ivana Jurića zbog načina na koji je uklopio Radonjića u tim. Srpski fudbaler je posle četiri kola tri puta zatresao mrežu.

 Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos sa njima, potreban je “težak” trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline - završio je Sabatini.

(Telegraf.rs)