“Radonjić je uz Mitrovića najbolji srpski fudbaler”

Situacija u Južnoj Koreji oko koronavirusa je stabilizovana, pa fudbaleri u toj državi obavljaju treninge i spremaju se za plasirani nastavak prvenstva sredinom aprila

Aleksandar Pešić, najbolji strelac Super lige Srbije i Crvene zvezde u sezoni 2017/18, odgledao je 162. večiti derbi zajedno sa Nemanjom Radonjićem na atletskoj stazi kraj gola podno severne tribine stadiona “Rajko Mitić” i pružio podršku prijateljima, a nekoliko dana kasnije uputio se ka Seulu.

– Imao sam dozvolu da malo zakasnim na pripreme, zbog toga sam bio na klupi protiv Melburna u prvom kolu Lige šampiona Azije. Trebalo je 22. februara da igramo sa Suvonom, ali zbog sprečavanja širenja virusa je sve otkazano. Dobio sam dozvolu da idem u Srbiju, pa sam mogao da gledam večiti derbi – prepričava Aleksandar Pešić.

Kako vam se sviđa Zvezdin tim pod komandom Dejana Stankovića?

– Uvek sam uz Zvezdu, bilo mi je zadovoljstvo da sam mogao zajedno sa Radonjom da budem tu. Zaslužili smo da pobedimo, ali valjda će sve ovo brzo da prođe i biće prilike u plej-ofu. Dopada mi se kako igra mladi Gavrić, lepo je videti njega i Velju Nikolića na terenu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Očekujete da Gavrić napravi veliku karijeru?

– Ima veliki potencijal, može da bude novi Radonjić u Zvezdi. A, zna se kako je moj brat “eksplodirao” u Zvezdi. Ove sezone pokazuje u Francuskoj koliko je kvalitetan, trenutno je uz Mitrovića najbolji srpski igrač. Daće još mnogo reprezentaciji.

Možda se jednog dana ponovo sretnete u Crvenoj zvezdi?

– Daće Bog, možda jednog dana budem ponovo u Zvezdi. Bio sam u predivnom periodu za klub, ponosan što sam bio deo generacije koja je okrenula novi list razvoja...

Sportski žurnal