Puštena u prodaju majica sa novim grbom reprezentacije! Kako vam se čini?

Nemački proizvođač sportske opreme pustio je u prodaju majicu za zagrevanje koju će naši fudbaleri nosti na predstojećem Svetskom prvenstvu

Orlovi će se na Mundijalu u Kataru pojaviti u potpuno novoj opremi.

Nemački proizvođač opreme i tehnički sponzor Fudbalskog saveza Srbije, "Puma", pre zvanične promocije novih dresova reprezentacije pustila je u prodaju majicu za zagrevanje koju će nositi najbolji srpski fudbaleri.

Majica je crvene boje, na grudima je novi grb reprezentacije sa tradiconalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju i zlatnim detaljima koji joj daju posebnu draž, dok se na rukavima i okovratniku nalaze se diskretne šare.

Cena majice na zvaničnom sajtu nemačke kompanije je trenuno 59,95 evra, što je oko sedam hiljada dinara.

majica za zagrevanje
FOTO: PRINTSCREEN/PUMA
majica za zagrevanje
FOTO: PRINTSCREEN/PUMA

NOVI GRB

Fudbalski savez Srbije nedavno je otkrio da će opremu svih reprezentativnih selekcija krasiti novi grb sa kojim će se indentifikovati navijači.

Grb je inspirisan tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju.

"Dvoglavi beli orao datira još iz doba Nemanjića, a simbol je preuzet iz Vizantije. Nalazi se na crvenoj pozadini (štitu) što simbolizuje hrabrost i nekadašnje srpsko carstvo, uz motive zlatne boje. Kroz našu istoriju pojavljivali su se različiti tipovi orlova, a izabrani sa grba je jedan od njih. U sredini se nalazi osmougaoni štit sa ocilima i inspiraciju je pronašlo iz grba Kraljevine Srbije iz 1882. godine".

"Ljiljan je jedan od najučestalijih motiva u heraldici. Kod nas ih srećemo iz doba Nemanjića (grbovi, kruna, novac), a njihov simbol oslanja se na stihove iz Starog i Novog zaveta i na kult Bogorodice. Ljiljane su od nas preuzeli Kotromanići, pa su odatle potom uveli i u Bosnu. Identični ljiljani sa grba reprezentacije nalaze se i na sadašnjoj zastavi i grbu Republike Srbije", navedeno je na sajtu FSS.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, španski portal "Todossombrecamisetas", koji je specijalizovan upravo za fudbalske dresove, nedavno je objavio fotografiju novog dresa reprezentacije Srbije, međutim, još uvek nije zvanično potvrđeno da će zaista tako izgledati.

Dres je crvene boje, sa novim grbom, zlatnom bojom na rubovima rukava i neupadljivim krstovima koji su raspoređeni po čitavom dresu.

Kurir sport