Prvo obraćanje Dejana Stankovića nakon incidenta na Marakani!

Prvo obraćanje Dejana Stankovića nakon incidenta na Marakani!

Trener Crvene zvezde, Dejan Stanković obratiće se prvi put javnosti posle poraza od Midtjialanda u Ligi Evrope (1:0). On posle utakmice nije došao na konferenciju za novinare zbog nerazjašnjenih okolnosti, ali su najavili iz kluba da će sada odgovoriti na sva pitanja.

Utakmicu osim lošeg rezultata je obeležio i veliki broj ispada navijača, o kojima će verovatno biti reči na konferenciji. Pratite konferenciju uživo u nastavku

Analiza utakmice

 - Dobar dan svima, dosta puta smo pričali o tome da ti možeš da spremiš utakmicu kako misliš da će izgledati, da radiš na detaljima, svaka utakmica nosi svoje. Okrenulo se sve posle 12. minuta, došao je novi tok, koji nije očekivan. Dešava se, utakmcia bi bila teška i 10 na 10, 10 na 9 je već postalo dosta teže, ali to veče u četvrtak je nekako bilo... Čudno veče, sve je išlo kontra, počev od terena. Marakana nikad nije imala bare, to je bilo prvo iznenađenje, onda crveni, iz naših grešaka smo primili gol... Možda bi mi primili kasnije da nismo tada, ali od svega toga, posle "prospavane" noći treba izvući pozitivno.

- Primili smo gol, videlo se kod momaka da su baš hteli da dođemo do te jedne lopte da postignemo gol. Stvarno su dali sve, došle su te lopte, sa Rašom i Dragom su mogle da završe u mreži. To bi bilo fenomenalno. Ali i dalje imamo isti cilj, proleće u Evropi. Zavisi od nas, imamo utakmicu kod kuće, idemo dalje. Ostavićemo ružno veče iza nas, pouke ćemo izvući, koliko smo juče. Moramo da rastemo kao grupa, kao ekipa. Moramo izaći jači.

Degenek?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Degenek je profesionalac, on je deo ekipe, deo grupe. Da nije Degenek, možda bi bio neko drugi. On je momak koji ima iskustva, jedino ja mogu da kažem, bio je 10. minut, možda je trebalo da pusti, bio je tu Borjan, da smo igrali "10 na 10", možda bi pobedili. Samo kažem, da sam ja bio, ja bi doneo drugu odluku

Kako je pomoćnik?

Dobro je, kod kuće je. Pušten je kući, bio je konzilijum lekara, odlučili su da se ne radi operacija. Biće na kućnom lečenj, kada bude mogao da leti otići će u Italiju na oporavak. Znam ga, on je sjajan, profesionalac je i dobar mi je prijatelj. Znam da će njegov oporavak trajati najminimalnije, takav mu je karakter. Samo onoliko koliko da se vrati i funkcioniše i bude 24h opet dostupan za sve nas. Dobro je on, stojički je podneo sve. Dešava se, nije trebalo, ali se dešava.

Da li postoji mogućnost da se neće vratiti?

- Zašto takva pitanja? Što se ne bi vratio? Jel bi se ti vratio? Njega su gađali, pa onda?

(Telegraf.rs)